Двоє закарпатців побилися через пам’ятник і продовжили з’ясовувати стосунки у суді

Ні живим, ні мертвим спокою немає

Інцидент трапився наприкінці минулого року.

Микола (з етичних міркувань імена в замінено) навідався в гості до знайомого і почав вимагати в нього гроші, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Однак коли господар відмовився їх давати, він почав розмахувати перед ним кулаками. Бив Ігоря спочатку  в обличчя, а потім де прийдеться – найбільше по тулубу. Отримавши численні забої та синці, чоловік більше не міг оборонятися.  Він впав на підлогу, корчачись від болю. Тоді гість нахабно витягнув із кишені куртки 2800 гривень і пішов геть.

Трохи оговтавшись, Ігор не довго розмірковував, а звернувся до лікарів та правоохоронців. Він зняв побої і написав заяву про побиття.

Під час судового засідання Микола свою провину визнав повністю, у вчиненому розкаявся і пояснив, що справді того вечора навідався до знайомого, якому робив пам’ятник. Але Микола, мовляв, із ним не розрахувався, тож він прийшов, аби забрати борг.

«Я сказав йому, аби виплатив мені гроші за виконану роботу з облаштування пам’ятника на цвинтарі в сумі 800 грн. Оскільки Ігор відмовився платити, я вдарив його в обличчя і в тулуб та з кишені безрукавки забрав 2800 грн. Більшу частину грошей, а саме 2000 гривень, я вже повернув і зобов’язуюся повернути решту найближчим часом», – запевнив він.

Сам Ігор на суді розповів трохи іншу версію подій:

«До мене в квартиру прийшов Микола і почав вимагати кошти за облаштування пам’ятника батькам на цвинтарі, однак на той час я з ним розрахувався, тому відмовився дати гроші. У відповідь Микола вдарив мене рукою в голову і викрав з куртки-безрукавки 2800 грн. Наразі 2 тисячі справді повернув», – наголосив мукачівець.

Добре, що розбірки між чоловіками не мали більш серйозного характеру і травми Ігоря виявилися не важкими.

Та все ж, суд, який відбувся нещодавно, визнав Миколу винним у побитті Ігоря і засудив до 1 року та 6 місяців умовного покарання.

Марія УЖАНСЬКА, газета «НЕДІЛЯ», ексклюзивно для zakarpatpost.net