У скільки закарпатцям обійдеться новорічний тур Карпатами

Як і де найкраще провести новорічну ніч? Як її зробити незабутньою… І, головне, у скільки це обійдеться…

Газета «Неділя Закарпатські новини» спробувала дізнатися, скільки коштує на Новий рік тур Карпатами.

Зараз дуже багато операторів пропонують цікаві  мандрівки горами. На Закарпатті найвідвідуваніші місця – Шипіт, оленяча ферма в Ізі, Міжгір’я, Синевир, Ужгород, Мукачево та Берегово. Варіанти можуть бути різними. Екскурсії проводяться як із Ужгорода, так і з інших міст, областей. Коштують вони недорого – в межах 1500 – 2 тисяч гривень. Але тут потрібно дуже уважно читати умови, бо.ю як правило, у цю вартість входить лише ночівля, послуги гіда  та переїзд автобусом. Сніданки (не завжди), обіди, екскурсії, дегустації потрібно додатково оплачувати. Тури розраховані від 2 до 6 днів.

Наприклад, тур «Новорічне Закарпаття» за 4 795 гривень розрахований на похід у гори, відвідини давніх замків, термальних басейнів, озер, водоспадів, дегустацію вин, сирів та страв місцевої кухні. Як бонус пропонується навіть вечеря в угорськомовній родині. Утім усі додаткові послуги потрібно оплачувати і це детально розписано на сайті оператора.

Більш привабливими для закарпатців є новорічні тури в Європу. Наприклад, за 3200 гривень можна поїхати відзначити Новий рік у Відень, за 6500 – у Париж чи Брюссель, за 2700 – у Берлін, за 2500 – у Будапешт,  за 3600 – у Прагу, а за 11 тисяч – у Лапландію, на батьківщину Санта-Клауса.

Однак де і як відзначати Новий рік –  особиста справа кожного. Газета «Неділя Закарпатські новини» бажає читачам, аби новорічна ніч у кожного була яскравою, незабутньою, веселою та цікавою, щоб наступний, 2019-й, рік приніс у кожну родину мир, благополуччя, успіх та процвітання.

zakarpatpost.net