АНОНС. Закарпатка через ревнощі добила співмешканця: лупила його стільцем та кулаками

У пориві гніву жінка, яка працювала соціальним працівником і зустрічалася з чоловіком 13 років, нанесла йому понад 40 ударів по всьому тілу

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Трагедія в селі Шаланки Виноградівського району сталася у жовтні 2016 року, однак суд крапку у справі поставив лише цими днями, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Конфлікти між Марією та Юрієм бували й раніше (із етичних міркувань імена замінено). Коли 62-річний чоловік випивав, ставав агресивним. Але того разу, як кажуть очевидці, п’яним він не був.

11 жовтня о 23 годині, Марія, хоч уже й не проживала спільно з Юрієм, прийшла до нього, аби з’ясувати стосунки, оскільки ревнувала його до колеги. У хаті між ними виникла суперечка. Тож жінка вдарила його тричі кулаком у обличчя. Аби захиститися від розлюченої Марії, Юрій схопив дерев’яний стілець, витягнув його перед собою. Однак жінка вихопила його в нього і почала ним гамселити чоловіка. Найбільше дісталося йому по голові. Він втратив рівновагу та впав на підлогу.

Але спинитися розлучена закарпатка вже не могла. Вона й далі лупала його стільцем, уже лежачого. На цей раз – у область грудей. Била також ногами у різні частини тіла.

За висновком судово-медичної експертизи, тіло чоловіка було все в синцях та ранах. Також у нього були поламані ребра, виявлено розрив плеври, легенів, забій печінки та правої нирки, які зрештою й спричинили небезпеку для життя. І в результаті 13 жовтня о 07.30 він помер через дихальну недостатність та шок. Жінка намагалася надати співмешканцю посильну допомогу самостійно,  а фельдшера викликала вже тоді, коли було пізно. Тож саме лікар і викликав на місце події поліцію.

У суді Марія вину визнала частково і розповіла власну версію подій.

«Я народилася у Білорусі, але після одруження переїхала на Закарпаття. Після смерті чоловіка познайомилася з Юрієм.  Він ремонтував мені пральну машину. Оскільки я жила сама з двома дітьми і потребувала допомоги, ми почали співмешкати та допомагали один одному по господарству. Юрій спочатку був тихим та врівноваженим, однак, коли випивав, показував свій характер, міг мене побити, про що я неодноразово повідомляла його доньок. За тиждень до смерті він, перебуваючи в нетверезому стані, заходив до мене, кричав, розбив скло на дверях та, злякавшись, втік. Після цього його ніхто не бив, однак він сам впав та розбив чоло. Того вечора я прийшла до нього. Він наодинці вживав алкогольні напої та запропонував мені інтим. Я не погодилась, а тому він почав зривати з мене одяг та вдарив табуретом. Я, в свою чергу, вихопила стілець, нанесла йому ним декілька ударів та втекла. Він був  на ногах. Через деякий час я передзвонила Юрію та поцікавилась його самопочуттям. На ранок, перед роботою, зайшла до нього і повторно спитала чи не потребує він медичної допомоги. Отримавши негативну відповідь, перевдягнула його, випрала речі, в яких він був, оскільки вони були брудні та мокрі, і пішла геть. У той же день жінка купила в аптеці перекис водню та крем від синців та обробила чоловікові рани. Коли побачила, що Юрій помер, повідомила сусідів, однак його дочкам не подзвонила. Його смерті я не хотіла», – заявила вона.

Що ж насправді відбувалося тієї ночі? Чи вбила жінка співмешканця? Що розповіли свідки?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 1 лютого.

zakarpatpost.net