Ужгородська співачка закупила обладнання для онкохворих дітей

Завдяки благодійникам прилад уже використовують для потреб пацієнтів в обласній дитячій лікарні в Мукачеві

Онко-гематологічному відділенні обласної дитячої лікарні у Мукачеві благодійники передали унікальний апарат – візуалізатор периферичних судин. Прилад, кажуть медики, поки що єдиний на Закарпатті. Він вкрай потрібен для маленьких пацієнтів, адже миттєво висвічує всі поверхневі судини, дозволяючи при цьому фахівцям бачити вени з поганим кровотоком, діагностувати закупорки, полегшує проведення маніпуляцій тощо.

Ініціювала акцію на підтримку онкохворих дітей відома закарпатська співачка Маріанна Сухолова. Торік в листопаді вона відіграла в Ужгороді свій ювілейний концерт «З Любов’ю до вас», основною метаю якого стала благодійність. В холі драмтеатру поставили скриньку, куди кожен бажаючий міг пожертвувати будь-яку суму.

  • В результаті нам вдалося зібрати 50 тисяч гривень, – повідомила під час прес-конференції у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» Маріанна Сухолова. – Спочатку ми мали намір скерувати ці кошти одному із медичних закладів Ужгородщини на допомогу онкохворим діткам. Однак згодом, проконсультувавшись із фахівцями, вирішили, що вони мають принести благо усім маленьким закарпатцям, які потребують лікування. Тому на прохання онко-гематологічного відділення обласної дитячої лікарні у Мукачеві придбали вкрай необхідний їм візуалізатор периферичних судин.

Також пані Маріанна додала, що на придбання апарата пішло цілих два місяці. Оскільки подібних приладів в Україні не продають, довелося візуалізатор везти з-за кордону, внаслідок чого виникли додаткові проблеми, пов’язані із розмитненням. Розв’язати їх допоміг президент Ротарі клубу «Ужгород» Роберт Йовні.

  • Ми знайшли вихід із цієї ситуації, та головне – благородна справа завершилася позитивним результатом. Днями візуалізатор ми передали обласній дитячі лікарні, його уже випробували в роботі. А наш клуб уже думає над тим, аби придбати подібні апарати для потреб судинної неврології Ужгородської МЦКЛ, – додав Роберт Йовні.

Обстеження на апараті, який благодійники офіційно передали на баланс медзакладу, будуть безкоштовними.

zakarpatpost.net