Кому з закарпатців пропонують найбільше роботи за кордоном

У прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» спеціально для закарпатської газети «Робота та начання» разом зі співвласником кадрової агенції «Pelekh Agency» Андрієм ПЕЛЕХОМ ми шукали відповіді на наболілі для багатьох закарпатців питання.

У основному ким працюють закарпатці в Європі?

Професії дуже різні – від помічних, базових, до координаторів, менеджерів, навіть ми влаштовувати стоматологів. Тут також усе залежить від конкретної особистості. Загалом працювати за кордоном можна за університетською українською спеціальністю, просто потрібно пройти процедуру нострифікації диплому. Тож перше, що ми питаємо від клієнта – це те, чим він хоче займатися. Нам важливі вподобання самої людини, ми не пропонуємо 5 вакансій, із яких треба щось вибрати, а знаходимо те, що цікавить клієнта.

А з якими саме країнами співпрацюєте?

Із різними. Але все залежить він регіону України, в якому живе людина, яка хоче працевлаштуватися за кордоном. Серед закарпатців найбільш популярні країни-сусіди: Чехія, Словаччина та Угорщина. Серед івано-франківців та львів’ян – більш далекі держави.

Крім того, як пише gazeta.ua, за кордоном зростає попит на робітників у сфері будівництва, логістики і виробничій сфері.

Шукають різноробочих на фабрики і склади, покоївок, офіціантів, помічників на кухню, працівників у теплиці і лісництва, на ферми і в сади. Роботу пропонують водіям-далекобійникам, зварювальникам, аніматорам, токарям, кухарям та інструкторам з йоги, пише The Point.

Водночас без знання місцевої мови знайти роботу дипломованим спеціалістам практично неможливо.

Автор: The Point
Найбільше заробітчанам платять у Канаді та Австралії.
Найбільше заробітчанам платять у Канаді та Австралії.

За кордоном зарплати вищі, ніж в Україні. Щоправда працювати потрібно не 5 днів і 40 годин на тиждень, а 6 днів по 10-12 годин у день.

Найбільше заробітчанам платять у Канаді та Австралії. Щоправда отримати візу до цих країн важко. Непогано можна заробити в Ізраїлі та США. Високі зарплати у Німеччині, Данії та Швеції. Щоправда з тих грошей ще потрібно сплатити податки, оплатити житло і харчування.

Автор: The Point
Найбільше роботи для українців пропонують у Німеччині.
Найбільше роботи для українців пропонують у Німеччині.

Торік за кількістю зарубіжних вакансій для українців на перше місце вийшла Німеччина. Далі йде Польща і Чехія. Остання планує до 40 тис. віз подвоїти квоту для українських трудових мігрантів.

zakarpatpost.net