Чому у Карпатах губиться стільки туристів і на їхні пошуки витрачаються колосальні гроші

Закарпатський фінтес-тренер розповіла, чому жінки найбільше переймаються сідницями та животом, чому сезонні схуднення неправильні і чому погані емоції притягають у життя тільки погане

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Як стати витривалим? Як мати гарне тіло? А головне – як бути здоровим? 

Ці питання хвилюють багатьох. І вирішити їх може кожен.

Тож сьогодні у прес-центрі газети «Неділя Закарпатські новини» під час наших «Недільних бесід» ми говорили з дівчиною, яка завжди в русі, для якої екстрим і спорт стали стилем життя, яка вміє долати лінь, навіть навчає цього інших.

Учасниця багатьох марафонів, підкорювачка гір, яка розуміється на тонкощах фітнесу Мирослава Беца поділилася секретами власного успіху та дала закарпатцям корисні  поради для підтримання хорошого самопочуття.

– Ви – мандрівниця, яка практикує походи в гори. У той же час ви – закарпатка, тож відчуваєте гори душею. Як гадаєте, чому останнім часом у Карпатах губиться так багато туристів і на їхні пошуки потім витрачаються колосальні гроші?

– Зимові походи в гори – це ризиковано і небезпечно для будь-якої людини, як для підготовленої, так і ні. Тому, як на мене, походи краще починати влітку, бо зимові погодні умови непередбачувані. І якщо ми думаємо, що наші Карпати пологі, гарні, тендітні – це трохи не так. Насправді вони небезпечні на рівні з іншими гірськими масивами – Татрами, Альпами, навіть Гімалаями. Тобто кожна вершина приховує якусь небезпеку. Тому події, які трапились цієї зими (коли спочатку загубився один турист, потім ще декілька), свідчать про те, що перш ніж іти в гори, потрібно дуже ретельно готуватися, читати всі сайти погоди, слухати застереження і попередження рятувальників, прислухатися до думки гідів або інших більш компетентних осіб. Але в одному з випадків заблукав киянин, який справді був професіоналом, досвідчений, старший. Отже, іноді людський азарт, трохи нездорова переоцінка можливостей типу: «А я можу!», «А я це зроблю!» створюють перед нами випробування,  в результаті яких ми й маємо такі ситуації. Тому без пропусків (при сходженні на вершину потрібно реєструватися у рятувальному пункті) йти нікуди не варто. Самому ходити в гори взагалі не можна, а взимку – тим більше. То – безглуздя, самогубство. Якщо ж іде група, керівник обов’язково повинен повідомити про похід рятувальну службу. Вирушати потрібно якомога раніше, а не в обід чи після обіду, щоб по дорозі застала темна ніч. У кожного індивідуально повинна бути з собою аптечка, засоби надання першої медичної допомоги. І, повторюся, погодні умови ми не контролюємо, тому їх враховувати слід неодмінно. Якщо вони несприятливі, краще перечекати. Наприклад, рятувальники Чорногірського хребта постійно скидують у соцмережі інформацію про  погодні умови, навіть фото. За ними варто стежити всім, хто йде в Карпати.

Це – спосіб вдосконалення, робота, відпочинок чи щось інше? Фітнес зараз дуже модний. Що дають людині такі заняття? Чи можна з їхньою допомогою скинути вагу? Яким має бути харчування? 

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 26 квітня.

zakarpatpost.net