Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

 Закарпатський тиждень: постсвяткове протверезіння, золота лихоманка та цісарські нагороди

Чесно кажучи, про «після свят» поки говорити не надто коректно. Для пострадянського суспільства травень усе ще пов’язується із низкою робітничих та переможних свят. Тому Великдень та Юря стають плавним, ситним і затишним місточком між вихідними, подарованими нам історією. Та все ж інформації Закарпаттю, попри святкування, не бракувало. Дивимося!

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Чому в Хусті серед білого дня стріляли по дітях

Пригадую перші слова лікаря, коли він прибув на виклик: «Треба, щоб діти у бронежилетах гуляли»

Останнім часом у Хусті твориться щось неймовірне. То днями на Хустщині підстрелили вагітну самицю оленя і викинули біля дороги, то в самому місті хтось стріляв по дітях.

Хто ж тут ходить зі зброєю в руках і лякає всіх ? Чому жертвою нападника стала невинна дитина? Хто поцілив по хлопчикові, який вийшов на поле пограти в футбол?

Відповіді на ці питання шукала газета «Неділя Закарпатські новини».

Чому Зеленський, а не Порошенко 

Останніми тижнями експерти у телевізійних шоу нагадують кадрик зі ще радянського мультфільму про Мауглі: зграя бандерлогів дрижить і у такт хилитається під гіпнотизуючим поглядом змія Каа. Під Каа маємо на увазі не Володимира Зеленського, а оту ірраціональну силу, яка піднесла його у головне крісло України.

Перемога чи день пам’яті? Що святкуємо, браття?

Моїм здивуванню і обуренню немає меж. Невже українці дозволять святкувати на одному з центральних телеканалів день перемоги 9 травня? Та це ж московська пропаганда чистої води! Та це ж елемент гібридної війни! Невже нашим можновладцям незрозуміло, що святкувати перемогу в Україні ще зарано. Бо ми ще не перемогли путінську гідру, що пожирає наш Донбас і вбиває цвіт нашої нації. А перемога над фашизмом у другій світовій – яке то свято для нас?

Секрети найбільшого ужгородського ринку 

Він став людям таким рідним, що вони  тут торгують сім’ями і проводять більшу частину життя

Кожен закарпатський ринок – ніби окреме місто у місті. Ужгородський на Краснодонців – теж не виняток. Там ніби інший світ, інша реальність… така нерозгадана і цікава.

Оскільки ринок знаходиться у досить віддаленому місці, купувати туди їде далеко не кожен. Але журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» вирішив вивчити життя ринку, дізнатися, що турбує тих, хто там працює, і тих, хто купує, що взагалі можна там придбати.

Із якими сексуальними проблемами стикаються закарпатські чоловіки

Лікар-уролог та сексопатолог розповів про те, скільки чоловікам потрібно сексу, чи варто збільшувати статевий орган і чи шкідливо утримуватися від близькості 

Чомусь про секс більш відверто говорять сучасні жінки, ніж чоловіки. Представники сильної статі часто соромляться озвучувати свої проблеми і скоріше йдуть говорити про них знахарю, ніж спеціалісту, від якого чекають чудодійного і миттєвого вирішення всіх інтимних неприємностей. У той же час деякі чоловіки просто цикляться на близькості….

Грузин із липовими документами обікрав закарпатку, потрапив у аварію, а потім підкупив поліцейських

Однак за грати він все одно не сів 

Майже як у американських бойовиках. В Ужгороді, в самому центрі міста, на вулиці Фединця відбувалося ціле шоу, яке розіграв громадянин Грузії разом зі спільниками.

Закарпатка вбила сусіда, бо він хотів її зґвалтувати

56 ударів палицею 

Жінка переконувала, що хотіла лише звільнитись від нападника

Кажуть, що незваний гість гірше татарина. Але іноді і для самого гостя візити до знайомих без запрошення закінчуються дуже плачевно.

Справжньою трагедією обернувся нічний похід до сусідів для жителя Середнього Водяного, що на Рахівщині. Хильнувши зайвого, він навідався на подвір’я 30-річного односельця.

Закарпатська босорканя сказала: «Своє щастя у воді знайдеш»

112-кілограмова Лариса: «Дивлюся: живий чоловік назустріч іде»

Вийти заміж для закарпатської дівки – свята справа. Тут без цього засиплють докорами, засудять, дорікатимуть і задаватимуть незручні питання. Особливо в нашому селі. Не раз мені баби казали: «Ой, Ларисо, залишишся ти старою дівою, згадай наші слова! Вічно голову задереш до неба, нікого не бачиш. А мужики, які ще живі, вони ж не на небі, вони під ногами валяються…»

Найменша новонароджена дитина у світі важила менше 300 грамів

Крихітного хлопчика, випадок якого увійшов у історію медицини, нарешті виписали з лікарні.

Перші кілька місяців свого життя малюк провів у лікарняному інкубаторі.

Хлопчик з Токіо вважається найменшим новонародженим, якого коли-небудь виписували з лікарні у здоровому стані через те, що він народився вагою всього у 268 г.

Бригада пожежників врятувала жирного пацюка

Сім пожежників прийшли на допомогу гігантському щуру після того, як він застряг у кришці люка.

У Бенсхаймі (Німеччина) вгодований гризун вагою у 600 грамів застряг посеред міста у кришці люка та жалібно пищав.

Сім’я, яка його помітила, спробувала вивільнити тварину, але їхні старання виявилися марними – він міцно застряг.

Закарпатська грум-баба Анця: «Розум – ото єдиноє, чим мож ся хвалити»

Прийшла в неділю баба Анця з церкви. Говорить щось, розказує, а реакції на неї ніякої. Син сидить на дивані і читає газету «Неділя Закарпатські новини», невістка поруч нігті фарбує, а онучка на підлозі у вайбері з подругою спілкується.

«Зараз як перну, та всі ся на ня попозераєте!» – подумала про себе баба і голосно випустила гази.

Чи то на гучний звук, чи то на страшний запах, на неї всі справді зреагували.

На Закарпатті продається зірковий фрукт, який нейтралізує похмілля 

Газета «Неділя Закарпатські новини» знайомить закарпатців із екзотичними фруктами, розповідає про їхні корисні властивості та відкриває таємниці унікальних рослин.

Сьогодні мова піде про карамболу.

Цей дивовижний плід має багато назв. Оскільки у розрізі він нагадує зірочку, його часто називають зіркою, зоряним яблучком, п’ятикутником, або старфруктом чи корнішоном.

В Ужгороді почали продавати іспанський хліб по 539 грн

Звичайний хліб, солодкі тістечка, загалом борошняні вироби не є корисними для здоров’я. Від них набирають вагу, хворіють на різні захворювання. Але якщо солодкого хочеться, можна скуштувати щось корисне і смачне.

На Закарпатті в теніс грали вже на початку 1890-х 

У видавництві «Карпати» побачила світ книга «Закарпатський теніс від витоків до наших днів»

Її автори – Василь Гаджега (ветеран спортивної журналістики, голова Закарпатської асоціації спортивних журналістів), Ілля Гулянич (двічі очолював обласну федерацію тенісу), Іван Маріонда (завідувач кафедри фізичного виховання УжНУ), Михайло Молнар (доцент названої кафедри). Це взагалі перша в Україні книжка, присвячена історії вітчизняного тенісу і десь двадцята з історії закарпатського спорту (першою була «Закарпаття у спортивному вимірі» В.Федака, а відтак – різні видання про футбол, волейбол, гандбол, шахи, спорт в окремих районах).

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 10 травня.

zakarpatpost.net