Зеленський хоче засунути закарпатських чиновників у мобільний телефон. ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні журналіст газети «Неділя Закарпатські новини» взяв участь у роботі 11 iForum’у, що пройшов у столичному Міжнародному виставковому центрі.

Почесним гостем події став Президент України Володимир Зеленський.

Він говорив про новації у всіх сферах, які необхідно запроваджувати в Україні. Передусім це, за словами Зеленського, має стосуватися чиновників.

«Є звіт ООН про розвиток електронного уряду за 2018 рік, і ми з вами чітко можемо побачити, до чого повинні прагнути. Сьогодні, як би сумно це не звучало, ми програємо Казахстану, Білорусі, Узбекистану, Грузії, Молдові, країнам Балтії та агресору».

При цьому Росію він чітко назвав агресором.

Крім того, Президент наголосив, що в нас не бракує людей, але немає правильного механізму взаємодії з ними. І щоб зменшити бюрократію, контролювати чиновників, запропонував змінити систему, запровадити звітність чиновників, аби унеможливити хабарництво.

«Взагалі справа не в людях, – підкреслив він. – Реально ми повинні визнати, що справа в системі. Можете правда вважати мене наївним мрійником, але ми хочемо дійсно зробити «країну в смартфоні», «уряд в смартфоні». Хлопці, пора це зробити – без вас не впораємося ».

Тобто, виходить, що для управління Закарпаттям чиновник, що сидить у кабінеті практично не потрібен.

Відтак Зеленський попросив усіх, у кого є різні інноваційні ідеї, звертатися з ними до його команди.

Відео з зустрічі.

 zakarpatpost.net