Читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини»

Закарпатський тиждень: в унісон із українським мейн-стрімом, без зради звичним тенденціям

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Звичайно, головною темою семиденки  стала інавгурація президента. Те, що за кожною хвилиною державницької події слідкували не лише прихильники, але й опоненти Зеленського, свідчить миттєва реакція соціальних мереж, у яких якраз «меншість» вельми агресивно коментувала чи не кожне слово чи дію нового Гаранта. Хочеш не хочеш, та з новими реаліями, які вже, очевидно, добряче струсанути країну, доведеться жити усім нам. Тому, поки усі колонки не заполонила передвиборча тематика, говоримо про буденність. Ну майже…

Чоп нагородили за благодійні справи

«Щоб повірити у добро, треба спочатку робити його» Л. Толстой
Нещодавно місто Чоп відвідали високоповажні нащадки королівської родини Габсбургів – Шандор та Герта-Маргарет Габсбург-Лотрінген. За сприяння громадської організації «Посольство Миру» та міжнародної асоціації «Полум’я миру» у центрі міста урочисто встановлено пам’ятний знак, що символізує мир, добро і взаєморозуміння між народами.

Рештки кісток людей та загадкові замуровані вікна в Ужгороді

Що приховують радванські руїни костелу Яна Непомуцького

Є в Ужгороді, в мікрорайоні Радванка, цікава пам’ятка – руїни церкви ХVII століття. На краю радванського цвинтаря, на розі вулиць Гранітної і Стефаника, практично над урвищем збереглися кам’яні залишки римо-католицького Свято-Троїцького костелу, відомого також під назвою святого

Інавгураційна промова Володимира Зеленського увійде до хрестоматій з української історії

Її побудовано за усіма законами шоу-текстів – стенд-апів, тостів, епітафій (особливо згадується поминальне слово Остапа Бендера на могилі Паніковського) тощо. Спершу трохи про себе і про сина, потім – усе ширше і ширше – охарактеризовано усіх присутніх. Насамкінець – усі у ступорі, натомість автор виходить геть з гордо піднятою головою, весь білий і пухнастий.

Смерть по-закарпатськи, або Життя продовжується

Найперше, що я пригадую із свого геть раннього дитинства – це смерть. Було мені тоді трохи більше двох років. Мама була зі мною в декретній відпустці тільки два тижні – тоді такі були закони. Тодішня держава дбала не про людину, а про будівництво комунізму і виконання планів п’ятирічок, які затверджувалися на чергових з’їздах КПРС. Але тоді я про ті з’їзди ще нічого не знав і не був таким ярим антикомуністом, як нині. Був маленьким чемним хлопчиком, якого мама лишала у будні зі своєю мамою – моєю бабусею, а сама бігла на роботу.

Чому ми подобаємося тим, хто не подобається нам

Що робити, щоб кохання було взаємним

Часто як дівчата, жінки, так і хлопці, чоловіки  питають: «А чому я не подобаюсь тим, хто подобається мені. І навпаки – мене люблять ті, хто мені абсолютно байдужий».
Ця теза звучить настільки часто, що ті, хто планує побудувати стосунки, починають хапатись за першу ліпшу людину, яка трапляється на шляху, тільки б бути з кимось, побоюючись самотності, адже й так усі стверджують, що знайти взаємне кохання дуже важко і майже нереально. Насправді все не так.

Алкогольний Ужгород? Еротичний Ужгород? Демонічний Ужгород?

Туризмознавець Віктор ОПАЛЕНИК розповів, як розвивається туризм на Закарпатті і в якому напрямку цій сфері потрібно рухатись далі

Унікальний, цікавий та непізнаний Ужгород завжди має чим вразити, здивувати та зачарувати. Але чим місто може запам’ятатися гостям, що нового можуть про нього дізнатися самі ужгородці? Чи достатньо у нас фестивалів, які проводяться екскурсії, які маршрути є найпопулярнішими, чим варто пригостити туристів і що їм показати?

Закарпатець вдарив сусіда цеглою по голові, а його дружина кричала: «Добийте його!»

Неприязнь тривала давно, та конфлікт розгорівся через сміття

І таке буває… але двоє закарпатців посварилися між собою через сміття.
У нашому краї існує жартівлива приказка: «Дуркнутий кірпічом (тобто цеглою) по голові». У цьому випадку мешканцю Мукачева справді не поталанило і він відчув на собі не лише  силу народного слова… але й міць цеглини у прямому сенсі.

Закарпатки побилися прямо перед судом

Трапляється навіть таке, коли учасники судового процесу з’ясовують стосунки прямо перед судом.
Саме так трапилося у Воловці. Дві закарпатки на суді були по різні боки» барикад». Одна з них, неповнолітня, хоча вже навіть мала дитину, захищала батька, проти якого й було порушено справу.
Коли суд оголосив перерву, молодиці вийшли на вулицю.

На заробітках закарпатець обчистив чоловіка, на якого працював, а потім почав грабувати пенсіонерів

Компанія обікрала 12 стареньких, за якими попередньо стежила і вивчала їх розпорядок дня

На Хустщині заробітки – традиційна родинна справа багатьох. Тут їдуть на сезонні роботи цілими родинами. Але важко трудитися хочеться далеко не всім. Комусь хочеться більш легкого заробітку. Так думав 26-річний Володимир (із етичних міркувань імена замінено).
На заробітки вів їздив ще зі шкільних років.

Закарпатка зовсім злягла, зламавши ногу. Те, що сталося потім, шокувало її дітей

Є багато методик зцілення. Так само, як і можна почути багато історій. Історія про мою маму особлива. Думаю, мало з ким таке траплялося. Та саме цією історією хочу зміцнити віру людей у дива. Моя мама зламала ногу, коли їй було шістдесят. Вона ніколи не обтяжувала рідних. А тут таке сталося. Їй самій у це було важко повірити.

Касові чеки можуть викликати рак та інші небезпечні хвороби

Касові чеки наражають людей на небезпеку виникнення важких захворювань через те, що у складі паперу містяться небезпечні хімікати. Мова йде про чеки, чорнила яких згодом зникають.

Студент «замінував» літак з батьками

Рейс ЕasyJet був змушений здійснити аварійну посадку після того, як хлопець, який не хотів, щоб його батьки прилітали, зателефонував до авіакомпанії.

Закарпатська грум-баба Анця: «Трепало би тобов, як чорт мамков»

Наготувала баба Анця їти, кличе родину до столу, а онучка йти не хоче.
«Што ся стало, дитинко. Ти штось нервозна, што апетита не маєш», – питає стара.
«Нєт, бабко. Ти ня розгодувала, ги паця. Тепер худнути мушу!» – сумно відповіла онучка.
Бабу це розлютило.

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 24 травня.

zakarpatpost.net