В аеропорту Ужгород заявили про загрозу зупинки польотів до Києва

Восени аеропорт Ужгород може вимушено перервати авіасполучення зі столицею, яке зараз забезпечує “Мотор Січ”. Таку заяву зробив директор аеропорту Руслан Лііс.

Про це пише ЦТС з посиланням на avianews.

Причина – відсутність можливості здійснювати польоти по інструментальному типу.

За словами Лііса, така ситуація склалася через затримку з підписанням договору зі Словаччиною. Через повітряний простір цієї країни в аеропорт Ужгород здійснюють посадки літаки.

“ДП” Украерорух “сформувало схеми заходу на посадку по інструментальному типу на аеропорт «Ужгород », їм вже добрих 3 місяці. Більше того – навіть проект договору, з правками Державіаслужби, направили в міністерство транспорту Словаччини, і що? Ні слуху, ні духу . Обіцянки. Останнє, що я чув – нібито міністр інфраструктури пообіцяв вийти на підписання угоди у вересні 2019 року. У вересні, впевнений, у вас будуть інші питання, як, напевно, є і зараз. А вже в жовтні наш стратегічний партнер “мотор Січ” мені скаже, Руслан, погодних умов у вас немає для виконання польотів по візуальному типу, ми припиняємо рейс”, – заявив Лііс.

Директор ужгородського аеропорту не вірить в подальше відродження аеропорту в разі зупинки рейсів “Мотор Січ” і закликав міністра інфраструктури Володимира Омеляна забезпечити підписання необхідного для повноцінної роботи аеропорту угоди зі Словаччиною.