АНОНС. Баба Анця знає, чому у закарпатської жони розріз на платті має бути великий

Літо. Сонечко пригріло. Так приємно бабі стало на душі, так захотілося третьої, а може й четвертої молодості, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

— Треба у варош їхати. Якоєсь парадноє платя си вже час купити. Уже 15 году гардероб не обновлялам. Моя одєжда вже гет із моди уйшла, порохом припала. У жебах ся може вже й павуки… та де там павуки, може ся й миші завели.  Но нич. Куплю си штось новоє. Лем гроши не маю. Треба штось продати, – поринула баба у роздуми. – Капусту! Точно! Тепер усі ото купуют.

— Діду, – покликала вона старого. – Іди лем мало капусти принеси.

Старий бубонів, бубонів, але потім все ж пішов на город. Через кілька хвилин уже повернувся… але не з капустою, а з мертвою куркою в руках.  Ще й радий-радісінький.

— Што ти, старий дурню, наробив! – одразу баба здійняла галас.

— Я нич. Пушовим, як і просилась у керт на розсаду. Взявим мотику. Раз лем вижу, сусідська куриця у нас межу грядками бігає.  Фрас би ї взяв! Я ся розмереговав нараз. Узявим мотику і верим у ню, оби ї угнати. І, представляєш, попавим за першим разом! У армії так точно нігда не стрілявим, як тепер. Куриця впала і здохла. Вот, думаю си, радость буде! І сусіда наказавим, і наш городиць уд окупантки спасим. Бери Анцьо! Навари поливки. Я узьму фляшку і покличеме Циля на вичирю. Погощу го, оби ся не сердив, – щасливо вручив старій курку  дід.

— Та што ти у фраса за ґазда. Йой, марішку ти оту солодку! Пак очи ти заклало, чи натулько уже усліпись, што не видиш нич?  Як ото ти, старий чорте,  не знаєш кури удрізнити! – аж закипіла баба Анця.

— Як не знаю? Пак не качку ти принюсим!

— Не качку ото точно. Айбо куриця не сусідова, а наша! – почала розмахувати стара руками. –  Но нич обскубаю ї і тоже ї продам у вароши. Не мож ся тобов послужити. Такийись не валовшний ні на што. Ні в поле не возьми, ні дома не лиши… як мала дітина! Толку з тя ніякого ниє! Лем жреш, телевізор позераш та пердиш ночами.

Сердито пішла баба Анця сама на город.

— Мушу всьо сама чинити, – аж цокотіла від люті зубами. –  Така в мене судьба. Помню два годи туму, коли ми цімборашка з Америки генномодифіковані крумплі услала, такі, што їх ніякі богари не їдять, што сись пень старий чинив… Не вірив! Пушов до кума і набрав там повну жминю колорадських жуку та начав їх на стебла сажати. Жуки ся дійсно не держали і йшли гет… Но айбо через тиждень ми усі парадички зжерли. А дідо ся ушкіряв… Но завто зараз продам капусту… она зелена, як і долари, бабла си зароблю, а йому нич не куплю. Най си персти сосе! Не заслужив!

Набрала стара повну сумку капусти, швиденько обскубала курку, вибрала з неї нутрощі, спакувала все в сумку і побігла на зупинку. Маршрутка саме приїхала, бабі навіть чекати не довелось. В Ужгороді стара прямо перед ринком на Корятовича вирішила прилаштуватися продавати своє добро. Але забула газету взяти, щоб викласти капусту. Бачить, хлопець іде.

— Синку, слава Ісусу Христу! – привіталася. – Ти што за газету читаш?

— «Неділю Закарпатські новини» – відповів студент. Тут недалеко продають, можу і вам купити. Давайте гроші.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 5 липня.

zakarpatpost.net