Погода у Закарпатті на сьогодні, 28 липня. Народні передбачення, повір’я

Сьогодні на Закарпатті буде тепло, але хмарно.

В Ужгороді та Мукачеві вночі буде +20, удень – +31.

  •  Подавайте оголошення у газету «Закарпатські оголошення»  050 222-50-50
Похмура погода у другій половині дня відступить, але вже ввечері небо знову затягнеться хмарами. Дощ із грозою розпочнеться ще до світанку, але до середини дня повинен припинитися.

У Хусті – +18 уночі і  30 удень. Похмура погода у другій половині дня відступить, але вже ввечері небо знову затягнеться хмарами. Вранці піде дощ із грозою, який до полудня повинен закінчитися. У другій половині дня опадів не очікується.

У Воловці – +15 уночі і  +30 удень. З ранку до самого вечора у Воловці небо буде вкрите хмарами. На зміну нічному дрібному дощу вранці прийде дощ із грозою. До середини дня він закінчиться, а ввечері розпочнеться знову.

У Сваляві – +16 уночі і  +28 удень. У Сваляві небо майже весь день буде хмарним, вдень можливе невелике прояснення. Нічний дощ вранці зміниться дощем із грозами, який йтиме до середини дня.

У Тячеві – нічна температура становитиме – +18, денна – +31.

У Тячеві вдень ненадовго небо стане ясним, але вже ближче до вечора його знову окупують ранкові хмари. Ввечері, можливо, пройде дощ із грозою.

У Перечині – нічна температура становитиме – +20, денна – +31.

У Перечині протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Вночі та вранці очікується дощ із грозою.

У Великому Березному – вночі – +17, удень – +28.

Увесь час у Великому Березному утримається хмарна погода, вдень хмари ненадовго розсіються, щоб ввечері з’явитися знову. Нічний сильний дощ вранці зміниться дощем із грозами, який йтиме до середини дня.

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

У Берегові та Виноградові – вночі – +19, удень – +31.

Похмурий ранок повільно перетече у ясний день, а ввечері небо знову опиниться у полоні хмар. Вранці продовжиться нічний дощ із грозою, але ближче до середини дня він повинен закінчитися.

У Міжгір’ї – уночі  +15, вдень – +28. У Міжгір’ї протягом усього дня погода буде похмурою. Вранці піде дощ із грозою, який до полудня повинен закінчитися. У другій половині дня опадів не очікується.

У Рахові – уночі +13, вдень – +25. У Рахові ранкове прояснення не зробить великої погоди на фоні похмурого дня в цілому. Усю другу половину дня йтиме дощ із грозою.

У цей день вшановується пам’ять мучеників Кирика та Іуліти. У народі цей день називали Кирики-мокродирки, тому що часто у цей день йде дощ. Жінки у минулі часи святкували день “матінки Уліти”, вважаючи її своєю заступницею. Також у цей день вшановується пам’ять святого рівноапостольного князя Володимира Київського. У народі говорили: “На Володимира Червоне Сонечко сонце красне світить”. Тому, буде дощ чи сонце, вгадати важко.

Народні прикмети на 28 липня

  1. На Улиту жати не можна, інакше нечисть голову задурить.
  2. Особливо яскраво в цей день сяє сонце, промені якого володіють цілющою силою.
  3. Липа пожовкла – осінь ранньої буде.
  4. Дощ з ранку – до сонячного дня.
  5. Південний вітер подув – погода ясною буде. Східний – до вітряної та дощової погоди, яка простоїть кілька днів.
  6. Якщо грім гулко гримить, буде злива.
  7. Якщо веселки після дощу не видно, то попереду багато ясних днів.
  8. Туман ввечері – до дощу.
  9. Коники голосно стрекочуть – до спеки.

zakarpatpost.net