На Закарпатті військові лісівники продовжують безкарно вирубувати вікові дуби

Військове лісництво неможливо контролювати

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Злочини проти природи на території військового лісництва на Мукачівщині тривають. Військові лісівники, які підпорядковані Ужгородському військовому лісництву, вирубують вікові дуби біля села Шенборн. Востаннє такі вирубки були помічені в квітні і ці вирубки мали резонанс. Однак військові продовжують вирубки, пише prozak.info

Як повідомили в ГО “Екосфера”, 19 липня представники організації отримали повідомлення від місцевих мешканців про ці вирубки і виїхали на вказане місце і дійсно виявили пеньки від зрубаних дубів. Це були пеньки вікових дубів і дерева були цілком здоровими.

IMG_1554ГО “Екосфера” звернулася до різних установ з метою встановити та покарати винних. Наразі на звернення відповіли лише в Держінспекції екології. У відповіді вказано, що Держінспекція буде просити дозвіл від Міністерства екології на проведення позачергової перевірки військового лісогосподарства.

Нагадаємо, що ще в жовтні минулого року тодішній голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розкритикував Міноборони за те, що воно на Закарпатті влаштувало сімейний підряд з керівництвом військового лісництва.

Міноборони тоді вислало на затвердження Москалю кандидатуру нинішнього в.о. лісництва Ю. Урбана. Однак голова ОДА не згоден з такою формою відбору керівників військового лісництва, бо подібні призначення повинні проводитися через конкурс.

Окрім того, Геннадій Москаль встановив, що головним лісничим у цьому лісництві працює двоюрідна сестра теперішнього керівника К. Баратян, майстром дільниці – двоюрідний брат Т. Мешко, а іншим майстром дільниці – ще один двоюрідний брат Ю. Мешко, майстром лісозаготівлі – третій двоюрідний брат В. Шикула, майстром лісу – племінник М. Урбан, головним інженером – зять брата Б. Гроскоп, бухгалтером – двоюрідна сестра М. Мешко. Зі слів Москаля, це ще не весь родинний список у лісництві.

zakarpatpost.net