АНОНС. Мати хотіла повіситись… за секунду до смерті її врятував семирічний син

Закарпатка вирішила піти з цього світу  через зраду чоловіка

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Заміж виходила Марія через велике кохання. Спочатку в родині все було добре. Молода жінка їздила разом з чоловіком на заробітки, побудували хату, народили трьох дітей. Двох старших синів залишала на батьків, які  до цього ставилися з порозумінням.  Але після появи на світ маленької Лідії все змінилося, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Дитина народилася хворою, у неї було ДЦП, тож Марія змушена була займатись тільки нею.

Микола й далі їздив у Росію, привозив гроші, але стосунки явно охололи. Вдома він бував недовго, через два-три тижні після повернення знову збирався в дорогу. Та Марія й рада була цьому. Адже чоловік почав випивати і нерідко здіймав на неї руку, постійно докоряючи за хвору доньку, мовляв, якби знав, що вона калік на світ приводитиме, ніколи б із нею не одружився.

Так тривало десь три роки. Та раптом одного разу, повернувшись додому з Підмосков’я, Микола заявив, що розлучається з дружиною, бо знайшов собі іншу і хоче з нею одружитись.

Марія благала його не кидати її, пошкодувати дітей, адже ростимуть сиротами, але закарпатець і чути не хотів, твердо стояв на своєму.

«Дякуй Богу, що я добрий і не виганяю тебе на вулицю. Залишаю вам з дітьми хату, а якщо будеш багато говорити, то й синів відберу», – заявив він.

Марія побивалася з горя, але знала, що Миколу, якщо він щось вирішив, ніщо не спинить, тож змирилася.

Жила вона з дітьми важко, дуже бідувала. Допомагали батьки та сусіди, бо часом не було навіть чим діточок нагодувати. Аби прожити, вона влаштувалася прибиральницею в сільському кафе. Власник знав її ситуацію і платив навіть більше, ніж обіцяв. Потроху жінка почала заспокоюватись, але тут трапилось нове нещастя. Їй із кожним днем ставало все гірше і гірше. Пішла до лікаря, обстежилась, і в неї запідозрили рак. В Ужгороді діагноз підтвердили.

Мати Марії побивалася з горя, що ж вона робитиме з діточками, якщо доньки, не дай Бог, не стане… та й де взяти гроші на дороге лікування. Кошти збирали всім селом, ще й у церкві. На прохання по допомогу відгукувались і мешканці сусідніх сіл, навіть із інших районів.

Після кількамісячної боротьби з хворобою нарешті жінці стало краще. Але тут на її голову посипалося нове нещастя. З’явився чоловік, із яким вона на той час не жила разом уже два роки. Микола заявив, що його нова дружина Ірина не може завагітніти. Тож вони разом порадились і вирішили забрати Іванка та Юрія, адже як-не-як там вони житимуть більш забезпечено, та і самій Марії без них буде легше, нехай займається своєю дочкою-інвалідом.

Що ж відбувалося далі?

Про це та багато-багато іншого читайте у свіжому номері газети «Неділя Закарпатські новини».

Купуйте свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуйте на своїй пошті!

У продажу із 30 серпня.

zakarpatpost.net