Ревнивий закарпатець убив співмешканку і підірвав будинок

Приревнував так, що вбив, а щоб не посадили, вирішив покінчити із собою

Подія трапилася на Хустщині. Молодик проживав разом зі своєю співмешканкою. Часом він напивався і зчиняв скандали, але біди ніщо не передвіщало, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

  • Більше цікавих новин читайте у газеті «Неділя Закарпатські новини»! Купуйте газету у кіосках Закарпаття!

Але раптом його «переклинило» через ревнощі і в пориві гніву він убив жінку.

«На лінію «102» надійшло повідомлення від  працівників ДСНС про те, що  під  час гасіння пожежі у приватному будинку в селі Рокосово Хустського району вони виявили тіло жінки. Як з’ясували правоохоронці, в ніч на 14 березня між 27-літньою потерпілою та її 25-річним співмешканцем, раніше судимим,  виник конфлікт. Під час сварки чоловік наніс жінці численні удари ногами і руками по голові та тілу.  Після чого, намагаючись приховати сліди злочину, вирішив підірвати будинок та покінчити життя самогубством», – йшлося у повідомленні поліції.

Те, що в хлопця гарячковий  характер, жінка могла знати й раніше, адже сидів за ґратами він за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Із нею також часом поводився грубо і ображав. Однак молодиця, ймовірно, сподівалася, що Василь (із етичних міркувань імена дійових осіб замінено) зміниться.

Того дня він був п’яним. Близько 2.30 ночі між парою виникла суперечка. Василь звинувачував Ірину у зраді. Чи дійсно вона мала іншого – зараз відомо тільки одному Богу. Але увага чоловіків до Ірини молодика дуже дратувала. Хоча жінка була від нього старшою на два роки. Тож теоретично найбільше ревнувати молодого коханця мала б вона.

Але тут було все інакше. Отже, розгніваний закарпатець, малюючи в уяві картини жіночої невірності, накинувся на жінку і почав щодуху її лупцювати. У пориві гніву зовсім себе не тятив. Нервово товк нещасну кулаками спочатку у голову, а далі повалив її на землю і бив уже ногами.

Навіть не звертав увагу на те, що жертва вже навіть перестала пручатися і що все довкола було у величезних червових кривавих плямах. Жінка вже й не дихала, а молодик усе не міг заспокоїтись. Ним керувало нестримне бажання  помсти,  йому хотілося Ірину принизити, образити, завдати якомога більшого болю.

Тож від страшних побоїв нещасна померла на місці. Лікарів до неї Василь і не думав викликати, у поліцію, аби зізнатись у всьому також телефонувати не планував.

Зрозумівши, що накоїв, закарпатець вирішив  діяти інакше – приховати сліди злочину. Для цього він закутав труп у ковдру та кілька килимів, які були вдома. Після цього обв`язав тіло електричним кабелем, пішов на кухню і увімкнув газову плиту. Він дуже добре знав, що які наслідки матиме його затія. Однак це закарпатця не спиняло. У ті хвилини він був настільки переляканим, що навіть самому жити не хотілося.

Отже, Василь запалив сірник і спровокував вибух. Він був настільки сильним, що частину будинку було зруйновано, попадали навіть стіни його невеликої хатинки. Сам чоловік  при цьому теж постраждав – отримав опіки рук, обличчя, дихальних шляхів. Але ударною хвилею Василя викинуло через вікно на подвір`я. Тож він не просто залишився живим, але й втік з місця злочину. Утім травми були досить серйозними, тож далеко відійти не вдалося. Коли його знайшли правоохоронці, доставили в реанімаційне відділення лікарні, адже стан здоров’я у нього був дуже невтішним. Але Василь не тільки вижив, а й відповів за страшний злочин перед законом.

На суді молодик нічого не приховував, чесно пояснив, що позбавив життя співмешканку на ґрунті особистих ревнощів, перебуваючи у стані алкогольного сп`яніння, каявся, хоча занадто пізно…

Тож за скоєння умисного вбивства суд засудив Василя до 10 років позбавлення волі.

Цікаво, що близько 20% від загального числа побутових злочинів скоюються саме на ґрунті ревнощів. Найчастіше, звичайно, ревнують чоловіки, але й жінки не є винятками. Крім того, більше 90 відсотків усіх злочинів скоюються у стані сп’яніння, коли люди контролюють себе найменше, а дехто навіть наступного дня не пам’ятає взагалі, що накоїв на п’яну голову. Тому можливо якби закарпатець у той день не напився, трагедії б і не сталося, бо навіть якщо жінка йому не уявно, а справді зраджувала, все можна було вирішити мирним шляхом – просто розійтися і кожному жити своїм життям. Тим більше, що пара не була навіть одруженою.

Тож шкода, що все закінчилося настільки фатально.

Іван ДУХНОВИЧ, газета «Неділя Закарпатські новини», ексклюзивно для zakarpatpost.net