Вишуканий рецепт м’яса, запеченого з гарбузом

Сьогодні в гостях zakarpatpost.net популярна закарпатська кулінарна газета «Домашня кулінарія».

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653
Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Пропонуємо вам новий рецепт страви.

Чимало людей, незважаючи на користь гарбуза, категорично його не признають. Газета «Домашня кулінарія» вирішила виправити цю ситуацію із допомогою читачів, які поділилися своїми хитрощами приготування осіннього овочу. Ми переконані: після наших рецептів багато хто точно переоцінить смакові властивості яскравого гарбуза. Бо він – суцільне задоволення

Який гарбуз без м’яса?

Валентина, її чоловік Василь і син Ростик не проти посмакувати гарбузом із м’ясом. З овочем чудово поєднується і курятина, і свинина, і яловичина. Нашим читачам господиня пропонує приготувати куряче м’ясо, запечене з гарбузом. Пані Валентина зауважує, що у цій страві немає нічого зайвого, але за бажання  її можна ускладнити, додавши інші овочі або гриби.

– Беремо приблизно пів кілограма гарбуза, очищаємо від шкірки і ріжемо невеликими кубиками. До нього у миску відправляємо нарізане невеликими шматочками куряче філе (250 г). Солимо, перчимо за смаком. Додаємо один зубчик часнику, пропущений через прес, 2 ст. ложки соку лимона і 1 ч. ложку меду. Перемішуємо і залишаємо на 20 хвилин промаринуватися, – розповідає процес приготування страви господиня. – Після обсмажуємо на олії в сковороді,  постійно помішуючи, поки м’ясо не побіліє. Викладаємо курку з гарбузом у форму для запікання і відправляємо в духовку, нагріту до +1800С, на 20-30 хвилин. Тим часом змішуємо 20 г вершкового масла, пропущений через прес зубчик часнику і 1 ч. ложку сушеної зелені петрушки. Можна використовувати й інші трави на свій смак: як сушені, так і свіжі. Готове м’ясо з гарбузом викладаємо на тарілку, зверху кладемо ароматне вершкове масло. Масло розтане і зробить страву ще більш ароматною. Ну який чоловік перед таким встоїть?

«Підсадила» на м’ясо з гарбузом своїх рідних іще одна наша читачка Людмила Козак. У листі жінка пише: «Я не дуже великий любитель гарбуза, але цю страву просто обожнюю, до того ж підсадила на неї всю сім’ю. Готую гарбуз з яловичиною час від часу на вечерю – це смачно, поживно, ароматно!» Ось рецепт страви.

600 г гарбуза почистити від шкірки, нарізати великими шматочками. Викласти їх у розігріту сковороду з олією (3 ст. ложки) і трохи обсмажити рівномірно з усіх сторін.

400 г яловичини, попередньо вимитої і обсушеної, теж порізати на великі шматочки. Краще, якщо вони будуть вдвічі більші за гарбузові.

Гарбуз викласти зі сковороди у форму для запікання, а в сковороду на місце овочу відправити м’ясо, обсмажити його до рум’яної скоринки. Далі викласти м’ясо до гарбуза, додати за смаком  приправи: коріандр, паприку, чорний мелений перець, посолити. Добре перемішати.

Викласти суміш у форму для запікання, налити 150 мл води, зверху покласти гілочку свіжого  розмарину (якщо він у вас є). Форму накрити кришкою або фольгою. Поставити в духовку, розігріту до +1800С. Запікати протягом години, після чого зняти кришку (фольгу) і запікати ще 15 хвилин.

Подавати страву гарячою, прикрасивши свіжою петрушкою.

Маса нових рецептів тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Передплатний індекс: 68339.

zakarpatpost.net