У Хусті знову зруйнували пам’ятник Героям Карпатської України

Про це написала в соцмережі Єва Белаш

  • Живі історії, більше ексклюзивних новин читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини». Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті. Індекс: 09653

“Розбитий меморіал загиблим борцям за Карпатську Україну. Молоді гімназисти,що полягли на Красному полі під Хустом в борні з угорською армією”, – йдеться у дописі.

Користувачі активно коментували опис, виявляється, плиту лише нещодавно відновили!

Роман Роман:Це меморіальна плита, відновлена півтори року тому стараннями нечислених свідомих мешканців Хуста! До цього часу її постійно вивертали із землі. У 2016 році ми залити потужну залізобетонну основу, вночі чергували, поки бетон добре застиг, що вивернути із землі, навіть автомобілем, стало нереально. Тоді вороги почали розбивати плиту молотками, відколювати мармур по частинам. Це продовжувалося тривалий період, ми подали кілька звернень до правоохоронців (меморіал знаходиться на Замковій Горі за 250 метрів від райвідділів поліції та СБУ), самі намагалися зловити злочинців, але результату це не дало. Тоді своїми силами відновили пам’ятну плиту!”.

Цей пам’ятник руйнують справді постійно. Біля нього давно треба було встановити відеоспостереження, адже знаходиться він на доволі безлюдному місці – дорогою до кладовища на Замковій горі. Активісти не раз зверталися до мерії з проханням встановити там камери, але на них ніхто не зреагував, як і на більшість звернень мешканців міста. Сумно, що думка людей владу не хвилює!

Цікаво, чому Хуст зі столиці Карпатської України сьогодні перетворюється на столицю закарпатського сепаратизму.