АНОНС. Мирка вийшла на вулицю і зникла. Іван знайшов її аж через три роки

Та зустріч перевернула все його життя

Вона була дуже неспокійною… усе намагалася зробити швидко, не ходила, а бігала по квартирі, їла так, ніби в неї хтось намагався відібрати обід, пише газета «Неділя Закарпатські новини».

Обкладинка свіжого номера газети «Неділя Закарпатські новини»

Але Іван її все одно любив, вона була його єдиною подругою. Після втрати батьків 45-річний чоловік залишився сам у великій трикімнатній квартирі. Більшість часу був зайнятий роботою, працював автомеханіком, але коли увечері повертався додому, ставало нестримно сумно. Йому дуже хотілося бачити поруч із собою хоч якусь живу істоту.

Раніше в нього була дружина і навіть син. Але Каріна поїхала на заробітки в Італію і знайшла собі якогось сеньйора. Згодом приїхала, подала на розлучення і забрала маленького Данила. Більше від неї не було жодної звістки, а створювати нову родину Іванові більше не хотілося.

А якось увечері він почув біля під’їзду дивні звуки. Думав, що плаче дитина, вибіг подивитись. То було кошеня. Чоловікові стало шкода тваринку і він одразу ж забрав її до себе, нагодував, відмив і назвав Миркою.

Кошенятко було дуже прудким, розумним та допитливим. Мирка одразу ж вивчила, що де знаходиться, і вже наступного дня поводилася так, ніби 100 років жила в цій квартирі. Іван купував кішці усе найсмачніше, що лише міг, балував її, вигулював на повідку.

І так пройшло цілих два роки. Свого життя без Мирки він уже навіть не уявляв. Але одного разу, коли до нього прийшла сусідка позичити хліба, кішка вибігла на вулицю. Іван помчав за нею, але не знайшов. Шукав її по всьому місту. Розклеював оголошення. Виставляв її фото в соцмережах, але марно. Аж через півроку пошуків заспокоївся, вирішивши, що напевно її хтось забрав собі і не збирається повертати.

Більше кішок чоловік заводити категорично не хотів. Тепер уже свідомо він купив собі собаку. Спанієль Дікс став новим відданим другом Івана. Собака справді ніколи ні на крок не відходив від господаря. Але все одно забути Мирку не вдавалося.

Одного разу Івану зателефонував колега. Він попросив відремонтувати автомобіль своєї клієнтки, мовляв, вона десь застрягла на дорозі, а він у іншому місті, тож допомогти їй не може. Відмовити товаришу чоловік не мін, тож одразу ж поїхав на виклик.

Повний текст читай тільки у газеті «Неділя Закарпатські новини».

Купуй свіжий номер газети «Неділя Закарпатські новини» у кіосках або передплачуй на своїй пошті!

У продажу із 1 листопада.

zakarpatpost.net