Неймовірно смачний пудинг із насіння чіа та мигдалю

Не так давно в магазинах з’явилися насіння чіа. Що це за диво таке, з чим його приготувати, давайте розбиратися.

  • Кулінарні секрети знаходь у газеті «Домашня кулінарія»!

Зазвичай з насінням чіа готують пудинги, але можна додавати їх в основу для сироїдських тортиків, пастили, цукерок і навіть в сироїдського хліба.

Обкладинка свіжого номера газети «Домашня кулінарія»

Насіння чіа мають дивовижну властивість – робить рослинне молоко більш густим і тягучим, потрібно тільки дати час насінню розм’якнути.

Складові:

1 чашка – мигдалю (замочити на ніч).
3 склянки – фільтрованої води
1 шт. – стручок ванілі, порізаний на кілька частин.
½ ч.л. – чистий екстракт ванілі.
Маленька щіпка гімалайської рожевої морської солі або іншої дрібнозернистої морської солі.
3-4 ст. ложки – кленовий сироп або 1/3 склянки фініків.
½ чашки – насіння чіа.

Приготування:

Покладіть мигдаль в миску, налийте воду, так щоб вона була вище рівня мигдалю сантиметрів на 4. Замочіть не менш, ніж на 8 годин, краще на ніч. Потім злийте воду і промийте мигдаль.

Покладіть в блендер мигдаль, стручок ванілі, ванільний екстракт, сіль і фільтровану воду. Перемішуйте на найвищій швидкості протягом хвилини, поки не подрібниться мигдаль.

Візьміть сито, покладіть на нього марлю, вилийте туди отриману суміш. Так, все мигдальне молоко зіллється, а м’якоть залишиться в марлі.

Обережно влийте отримане мигдальне молоко назад в блендер, додайте фініки. Подрібнюйте на високій швидкості, поки фініки не перетворяться в однорідну масу. Вилийте молоко назад в миску.

У цю ж миску додайте насіння чіа з кленовим сиропом і збийте. Поставте в холодильник на 2-3 години, поки вони не загусне.

Один раз за цей час насіння потрібно перемішати. Ваш пудинг готовий! Оригінальні, смачні та прості рецепти тільки у газеті «Домашня кулінарія»! Купи газету у кіоску або передплати на своїй пошті.. Передплатний індекс 68339. zakarpatpost.net