Вірили, що напій із цієї популярної на Закарпатті рослини надавав божественної сили

Існує легенда, що верес — єдина рослина, яка на прохання Бога погодилась рости на пустельних скелястих схилах. За це Господь дарував їй невибагливість, чудовий аромат і неперевершене цвітіння.

Верес звичайний відомий своїми лікарськими властивостями. Настої з вересу використовують при лікуванні запальних процесів. Смачний вересовий мед буде чудовим засобом проти застуди. Також дуже корисними є чаї, настої та сиропи із квітів вересу. Компрес із вересового настою допоможе заспокоїти подразнення шкіри і сприятиме швидкому загоєнню ран.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Інформатор газети «Закарпатські оголошення»  сфотографував цю чудову рослину, аби ви могли побачити її буйне цвітіння зараз на Закарпатті.

А чи знаєте ви, що давні індоєвропейці присвячували напій із вересового меду богам і вірили в його магічні властивості? А що у у Шотландії був справжній культ вересу — ця рослина присвячувалась Сонцю і Місяцю? Шотландські легенди розповідають, що у вересових пустищах проживав чарівний маленький народ — ельфи. Вони танцювали на вересових заростях і готували мед. Вважалося, що цей напій надавав божественну силу тому, хто його вип’є.

Отже, насолодуйтесь красою! Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост