«Я Бог»: чоловік відсудив право їздити з унікальними номерами і отримав компенсацію

Американець Бенні Харт виграв суд у Міністерства транспорту та отримав компенсацію в розмірі 150 000 доларів за відмову видати йому реєстраційний номер IM GOD ( «Я Бог»). Крім того, суд зобов’язав видати чоловікові такий номер, повідомляє газета «ЯСНО» з посиланням на The Washington Post.

  • Золотце, читай газету «ЯСНО»

Історія почалася в 2016 році, коли Харт і його дружина переїхали з Огайо в Кентуккі. Раніше протягом 12 років чоловік їздив в своєму рідному штаті з номером IM GOD. Проте, відповідно до законодавства США, при переїзді в інший штат водій зобов’язаний отримати нові автомобільні реєстраційні номери.

Харт замовив такі ж, але місцевий Департамент транспорту відмовив йому. Відповідно до законодавства США, власник може вибрати будь-який тип напису, але він не повинен бути вульгарним або непристойним. І департамент вирішив, що фраза IM GOD підпадає під це визначення.

Це рішення не влаштувало 84-річного атеїста, який стверджує, що ніхто не може довести, хто такий Бог або існує він. В результаті чоловік найняв адвокатів, які 4 роки займалися його справою і виграли її.

Тепер Департамент транспорту зобов’язаний виплатити йому 150 000 доларів на якості компенсації, але всі ці гроші підуть на оплату послуг адвокатів. Проте Харт радий, що домігся свого і зможе повернути номер IM GOD назад на свою машину. Більше новин – у газеті «ЯСНО» ЗакарпатПост