Закарпатські ліси всіяв зірочник лісовий, який зцілює очі

Ця квітка росте в закарпатських лісах і її бутони нагадують малесенькі білосніжні зірочки. Вона так і називається зірочник лісовий.

Але наші мудрі пращури називали рослину не стільки за її виглядом, як за лікувальною дією. Вони побачили, що ця рослина добре лікує зір. Тож, і назвали: зірочник, ще в народі її називають мокрець. І нині газета «Закарпатські оголошення» розповість вам про цю дивовижну рослину, корисні властивості якої відомі далеко не всім.

  • Рекламуйся у газеті «Закарпатські оголошення»! Тел. 050 222 50 50

Є в цій чарівній квітці  ще чимало вітамінів, корисних речовин, навіть біологічно активних, які є справжніми ліками для людини. Оскільки зірочник дуже добре поліпшує зір, то народна медицина й почала використовувати його для лікування захворювань очей. Водночас помітила, що він не тільки лікує очі, а й поліпшує діяльність серця, стан нервової системи, зменшує різні больові відчуття, зокрема і біль у суглобах, спиняє кровотечу, загоює гнійні рани і розсмоктує навіть пухлини різного походження, виявляє протизапальну дію. Біль завжди спричиняють запалення, отже зірочник ліквідує запальні процеси в організмі.

Загалом корисних властивостей у рослини дуже багато, дехто її навіть їсть і каже, що салати з додаванням цієї квітки дуже смачні і цілющі. Більше ексклюзивних закарпатських новин читай у газеті «Закарпатські оголошення». ЗакарпатПост