Чи знають закарпатські ґаздині пекти такий хліб

Зараз багато хто з закарпаток під час карантину почав випікати домашній  хліб. Не у всіх вдається ідеально, але в більшості хліб досить смачний і домашні не нарікають. А от Ханна, пекар з Північної Кароліни, що у США, на своєму каналі у соцмережі виставляє просто неймовірні фото хліба, який випікає також під час самоізоляції.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

Друзі молодої дівчини переконані, що така випічка може претендувати на те, щоб вважатися справжнім витвором мистецтва.

Кожен новий хліб – як неповторний шедевр не схожий на попередній. Ханна акуратно робить на кожній хлібині шикарний різьблений візерунок. Для декорування вона також використовує незвичні для закарпатських ґаздинь продукти: шматочки фруктів, овочів, ягід. Вони доступні нам всім, просто оздобити ними буханець треба було ще додуматися! Майстриня  експериментує з кольором, формою і тому ця випічка більше схожа на картини, що вражають красою. Її хліб більш корисний за звичний. Дівчина використовує не пшеничне борошно, а мелене насіння льону та зеленої гречки, не додає до хліба сіль та цукор, бо вважає їх шкідливими для здоров’я.

Ті, хто скуштував такий хліб, кажуть, що він дуже смачний, тільки от таку красу їсти шкодує кожен. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост