На Закарпатті можуть відкласти запуск громадського транспорту: тривожні дані

В Україні відразу у восьми областях ситуація з коронавірусом не відповідає критеріям, виконання яких дозволило б запустити там громадський транспорт.

Таку заяву під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським зробив глава МОЗ Максим Степанов, пише Апостроф.

  • Серденько, читай газету «ЯСНО»!

За його словами, в цих областях проводиться мало тестувань, але ситуацію змінити там можна протягом тижня. При цьому Степанов не став називати назву областей. Якщо судити за останніми даними уряду, то найгіршою ситуація залишається в Чернівецькій, Київській, Тернопільській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській та Закарпатській областях.

У свою чергу сам Зеленський заявив, що місцева влада повинна самостійно вирішувати питання з відновленням роботи транспорту.

“Якщо вже вирішили відкривати транспорт, то треба дозволяти місцевій владі відкривати його там, де вони бачать можливість забезпечення безпеки. Люди виходять на роботу, і їм треба дати можливість добиратися. Головне – пам’ятати про безпеку”, – уточнив він. Більше ексклюзивних новин читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост