Закарпатець у США перехворів коронавірусом: навіть до лікарні не забрали

Петро Майор виїхав до США більше 20 років тому. Зараз він уже пенсіонер. Утім вдома йому не сидиться, тому чоловік продовжує працювати.

На роботі заразився коронавірусом. Тож наша розмова про американську медицину розпочалася саме з теми пандемії, пише газета «ЯСНО».

  • Золотце, передплати газету ЯСНО на своїй пошті. Індекс: 76076

«Якщо людина лікується у лікарні, ще якісь ліки дають безкоштовно, якщо вдома – все власним коштом. Лікарі старалися не приймати хворих у медзаклади, очевидно надійшов  такий сигнал. Тож мені ліки обійшлися дуже дорого. Хворобу переніс дуже важко. За тиждень температура була вище 39 градусів. Часом марив. Кашляв два місяці. Кістки ламало так, що здавалося їх от-от виверне», – розповів агенту газети «ЯСНО» наш колишній земляк.

За словами Петра, багато його знайомих, які теж заразилися і яких довелося госпіталізувати, померли.

«У нас в колективі захворіли більше сотні працівників. Одужало лише 26. Я – в їхньому числі. Хоча мені 67 років. Кого підключали до апарату штучної вентиляції – не виживав. Я про це знав і дуже боявся, що дійде до цього. Та я вижив. Видно, українська кров сильніша, тож ми більш витривалі. А може просто не настільки отруєні американською їжею. Я в кафе та ресторанах не їм ніколи, жінка мені готує вдома. Але в супермаркетах теж більшість продуктів хімічні, навіть пахнуть ненатурально. Екопродукція дорога, її може собі дозволити не кожен», – каже чоловік. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост