Тюрма, духовна семінарія і «філософія злочинця»: що відомо про луцького терориста

Вимоги, опубліковані у Twitter та ролик на YouTube, на сторінці у забороненій мережі «ВКонтакті» терорист розмістив ще кілька років тому

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Терорист, який тримав заручників в автобусі в центрі Луцька, є автором книги «Філософія злочинця», яка є автобіографічною. Журналісти «Сили правди» з’ясували, що книга автобіографічна і містить реальні факти з життя Максима Плохого. Зараз чоловікові 40 років, пише glavcom.ua

Книгу «Філософія злочинця» він видав у 2014-му році. Тираж книги: 400 екземплярів, 560 сторінок, видана у Луцьку видавництвом Волиньполіграф.

У своїй книзі чоловік пише, що:

ріс у родині інтелігентів, проте в дитинстві надивився бойовиків і «решил стать крутым». Тож в 11 класі його затримали на ринку з рушницею, проте завдяки зв’язкам батька справу закрили;
навчався у духовній семінарії, але за кілька місяців розчарувався у церкві.

був засуджений на вісім років позбавлення волі за створення і керування бандою, покарання відбував на Львівщині;
після першого шестирічного ув’язнення вийшов на волю у 24 роки.

«Досьє моїх подвигів, зібране ментами, дозволило суду впаяти мені, 18-річному, шість років позбавлення волі. Це був мій перший термін, який я відсидів до дзвінка», – писав він у книжці.

До слова, вимоги, опубліковані у Twitter та ролик на YouTube, на сторінці у «ВКонтакті» опубліковані ще 2 і 4 роки тому.

Нагадаємо, вранці 21 липня у центрі Луцька чоловік захопив автобус з заручниками У поліції заявили одразу, що при ньому є вибухівка та зброя.

Також у мережі з’явилося відеозвернення чоловіка, який захопив у Луцьку автобус з людьми та погрожує його підірвати.

Терорист, який посеред Луцька захопив автобус із пасажирами, опублікував свої вимоги у Twitter. Зокрема, він «привітав» усіх із днем антисистеми і заявив, що «держава – це перший терорист».

Чоловік хотів, щоб перші особи України сказали на камеру, що вони «терористи в законі». Зокрема, мова йшла про усіх міністрів, голів церков і навіть п’ятого президента Петра Порошенка.
Максим Плохой після того, як Зеленський записав відеозвернення, яке згодом було видалено, сам здався поліції. Із заручниками усе гаразд, ніхто не постраждав.

Чоловік просив Президентап, щаб у відеозверненні він попросив подивитись усіх фільм “Земляни”. Хоч це прозвучало і дивно із вуст злочинця, але фільм справді вартий уваги і його слід побачити кожному! А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост