Батьки заморили голодом чотирирічну дитину: лежав у ліжечку з голови до п’ят вимащений власними фекаліями

Два роки тому у місті Новоукраїнка на Кіровоградщині з родини Олександра та Наталії Мольченків вилучили сина Владислава. Хлопчику тоді було 3 роки 10 місяців. Важив 7 кг, це майже у півтора разу менше норми.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Батьки не давали дозволу оглянути дитину. Тож педіатр повідомила соціальні служби. Однак і їх Мольченко в будинок не впустив. Викликали поліцію – марно. Пройти до помешкання вдалося лише після одержання санкції суду, пише gazeta.ua.

“Ми застали дитину у ліжечку з голови до п’ят вимащену власними фекаліями. Він був настільки худюсінький, що серце просто розривалося. Коли їхали до лікарні, хлопчик постійно просив хлібчика і водички. Уявіть собі, наскільки він був голодний. Дівчатка-сестрички – молодці, поприносили хто каші, хто молочка”, – розповідала тоді Людмила Вишневецька з Новоукраїнської міської ради.

За справу взялася поліція. З’ясували, що батьки свідомо морили дитину голодом. Упродовж червня-серпня 2018 року обмежували сина в годуванні. Нібито глава сім’ї підозрював, що не є біологічним батьком хлопчика, тому навмисне морив його голодом і не пускав у помешкання медиків.

Мольченко все заперечував. Вважав, що дитина захворiла через те, що над нею у мiськiй лiкарнi ставили експерименти. Втiм лiкарi обласної лiкарнi, пiсля проведення обстеження, повiдомили, що захворювань у хлопчика немає.

Слідство тривало майже 2 роки. У кінці травня справу передали до суду. Депутата і його дружину звинувачують у незакінченому замаху на умисне вбивство малолітньої дитини, вчинене з особливою жорстокістю за попередньою змовою групи осіб. А Мольченка ще й в хуліганстві. Обох можуть ув’язнити на 15 років, за словами прокурора Володимира Дьолога. На час судового розгляду обвинувачені перебувають під особистим зобов’язанням.

Підготовче судове засідання на початку червня відбувалося без самого Олександра Мольченка, якого відповідною ухвалою видалили з зали через неповагу до суду.

Щодо замореного голодом сина Мольченки були позбавлені батьківства. Трьох доньок – Олександру від першого шлюбу жінки та 2 спільних – Юлію та Єву, також вилучили з родини. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост