Русинів не визнає? Зеленський заявив, що єдиними корінними народами України є кримські татари

Президент вважає, що необхідно напрацювати законодавче визначення корінних народів та надати кримськотатарському народу статус корінного.

Купи свіжий номер газети ЯСНО

«Врегулювання цього питання назріло давно, і ми нарешті маємо поставити в ньому крапку», – цитує главу держави Офіс президента. Міністерство закордонних справ у коментарі з нагоди Міжнародного дня корінних народів світу 9 серпня пішло далі і визначило, що «в Україні корінними народами є кримські татари, караїми та кримчаки», пише ГК.

За дивним збігом, батьківщиною всіх цих народів є Крим. Зрозуміло, що влада таким чином бажає повернути собі прихильність мешканців де-факто втраченої території – жест за означенням запізнілий – але при цьому говорить навіть не про рівний статус всіх корінних народів Криму. МЗС згадує про необхідність розробки законопроектів «Про корінні народи» і «Про статус кримськотатарського народу в Україні».

Отож, кримським татарам хочуть надати особливого статусу, а корінні народи, які проживають за межами Кримського півострову, дивним чином ігнорують. Чиновники не пригадали гагаузів – тюркомовний народ, що проживає на Одещині, а також русинів Закарпаття. А ти завжди пам’ятай, що більше цікавих новин ти можеш прочитати тільки у газеті ЯСНО. Купи газету у кіоску, або передплати на своїй пошті. Індекс 76076. ЗакарпатПост