Дівчинка народилася з мозком, що стирчав із чола

Медики попередили жінку, що дитина, скоріш за все, народиться мертвою, після того, як на 20-му тижні вагітності виявили рідкісні зміни на голові маляти. Утім мати сказала, що від доньки не відмовиться, пише газета «ЯСНО».

Купи свіжий номер газети ЯСНО

Карла народилася з рідкісною генетичною хворобою. Частина її мозку пробивалася крізь дірку в черепі. Переляканим батькам повідомили, що немовля проживе всього кілька хвилин.

Але, незважаючи ні на що, дівчинка вижила. Коли їй було три тижні, вона перенесла операцію тривалістю чотири з половиною години, під час якої їй відрізали частину її мозку, що виступала назовні  і закрити діру між очима.

Зараз Карлі три роки. У неї є ще проблеми через те, що мозок не поділений на дві півкулі, але 27-річна мати найбільше радіє, що дитина жива.

«Те, що Карла жива – велике диво. Я ніколи не перестану за неї боротися і вона ніколи не здасться, – розповідає Джемма-Сара. – Коли я з чоловіком прийшла на УЗД-обстеження, лікарка сказала, що у нас дівчинка, але вона бачить якусь незрозумілу  велику масу в неї на обличчі. Нам порадили подумати про припинення вагітності, мовляв, у дитини немає шансів на виживання. Сльози текли по моєму обличчю, я не могла  вимовити ані слова, тому мовчки хитала головою».

Жінка думала, що лікарі помиляються. Але помилки не було. Частина мозку дівчинки буквально стирчала з чола.

Дочку жінка доносила до 36 тижнів. Коли вона приїхала у пологовий,  медсестри були шокованими. Повний текст читай у газеті «ЯСНО». ЗакарпатПост