Тут бабусі годують жирних котів Одеса чи Закарпаття: куди поїхати восени

Тут бабусі годують жирних котів Одеса чи Закарпаття:  куди поїхати  восени

Чи знали ви такий дивовижний факт, що Одеса є не тільки в Україні: 8 міст в США та 2 в Канаді мають таку саму назву, що саме в нашій Одесі Гомер написав свою знамениту «Іліаду», що там пенсіонерки перегодовують котів, що  там є пам’ятник хабару, пише газета ЯСНО.

Агент газети «Ясно» також побував у Одесі, аби передати улюбленим читачам атмосферу цього неймовірного українського міста, однієї з туристичних родзинок нашої держави.

У давній Одесі Гомер написав відому на весь світ «Іліаду»

Одеса – це особливе місто, не схоже на жодне інше. Тут інша енергетика… Про Одесу написано багато книжок, знято чимало фільмів, але все це ніщо у порівнянні з тим, що вдається самому відчути на вулицях цього старовинного міста.

Далеко не всім відомо, що до XVII століття місто називалося Коцюбіїв. Поселення було засновано в останній третині XIV століття. Першу писемну згадку польського історика Яна Длугоша  про порт Коцюбіїв датують 1415 роком. Та все ж перші поселення на території сучасного міста були засновані близько VII століття до н. е. — III століття н. е. давньогрецькими мореплавцями.

Сліди греків тут можна помітити і зараз, а вулиця Грецька вважається найдавнішою в Одесі. Вона має свій особливий аромат. На ній завжди пахне фініками, горіхами, апельсинами і різними духмяними  спеціями. Давньогрецькі міфи свідчать, що це місто колись активно відвідували хоробрі аргонавти та мужній воїн Ахілл. За легендою, на березі Чорного моря Гомер писав свою «Іліаду». А з історії відомо, що в античні часи на території сьогоднішнього Приморського бульвару розташовувався грецьке місто Істріан.

Сьогодні в Греції пам’ятають, що меч, який звільнив народ Еллади від вікового рабства, кувався в Одесі. На кошти одеситів будувався також Афінський університет, лікарня та інші споруди у Греції  • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

6 thoughts on “Тут бабусі годують жирних котів Одеса чи Закарпаття: куди поїхати восени

  • 04.10.2020 at 07:43
    Permalink

    Одеса крута. Там дійсно є на що подивитись, але ьуди краще їхати влітку.

  • 04.10.2020 at 07:43
    Permalink

    Осінь казкова у Карратах

  • 04.10.2020 at 07:44
    Permalink

    Нікуди не їхати, сидіти дома, карантин

  • 04.10.2020 at 07:45
    Permalink

    Закарпаття! Восени ліс фантастичний і грибів багато

  • 04.10.2020 at 07:45
    Permalink

    Щоб подорожувати треба гроші

  • 04.10.2020 at 07:46
    Permalink

    Треба побувати і там, і там

Comments are closed.