Осінній відпочинок: на що ще варто звернути увагу закарпатцям в Одесі

Передусім – на клумби. Навіть пізньої осені вони там рясно буяють квітами, рослини не просто животіють… напівсухі і засохлі, а переливаються барвами, наче щойно висаджені. За квітами там дійсно уміють доглядати. А ще, що приємно вразило, до початку роботи вулиці Одеси миють і поливають, не просто підмітають, пише газета ЯСНО.

Окремої уваги заслуговує Одеський театр опери і балету. Це – найстаріший оперний театр України, відкритий у 1887 році. А загалом на тому місці театр стояв із 1810 року, однак внаслідок пожежі у 1873 році згорів. Саме там щороку проходить грандіозна і видовищна подія, на яку з’їжджаються  артисти з усього світу – Одеський міжнародний кінофестиваль.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Варто прогулятися в Одесі і Потьомкінськими сходами. Ними одесити також пишаються. Нараховують вони цілих 192 сходинки і входять до десятки найгарніших у цілій Європі.

З’явилися ці сходинки у середині ХІХ століття, з ними пов’язана цікава романтична легенда, в якій розповідається, що князь Воронцов розпорядився побудувати сходи у якості подарунка для коханої  дружини Єлизавети. Вони ведуть до Приморського бульвару, на якому знаходиться знаменитий пам’ятник першому градоначальнику Одеси Дюку де Рішельє, який сюди емігрував із Франції і всіляко сприяв розквіту міста  • Повний текст читай тільки у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост

2 thoughts on “Осінній відпочинок: на що ще варто звернути увагу закарпатцям в Одесі

  • 06.10.2020 at 06:40
    Permalink

    Восени лише Закарпаття

  • 06.10.2020 at 06:41
    Permalink

    Зараз краще сидіти дома

Comments are closed.