Виборчий туризм на Закарпатті та 1000 гривень за голос

За словами голови Комітету виборців України Олексія Кошеля, цьогоріч українці отримали право змінювати своє місце голосування прямо на сайті Державного реєстру виборців. І деякі кандидати цим скористалися • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Мали місце і схеми підкупу виборців. При цьому конкуренти використовували його навіть для того, щоб зганьбити один одного, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

«Наприклад, від імені одного з кандидатів поширили інформацію, що він видаватиме найдешевший туалетний папір і дешеве масло. Чоловік написав заяву в поліцію», – заявив Кошеля.

Що стосується десятників, сотників, відповідальних у під’їзді, у будинку, які роздавали гроші і подарунки від імені кандидатів, то виявити їх було дуже складно.

«Одна з наймасштабніших систем підкупу існує на Закарпатті. Там навіть проводили спеціальне засідання з поліцією, щоб припинити її”, – говорить Кошеля. Але й це не допомогло.

За інформацією прокуратури Закарпатської області, у суботу, перед самим днем волевиявлення, голова однієї з закарпатських ОТГ найняв групу людей для підкупу виборців.

«Слідством встановлено, що закарпатці пропонували віддати свій голос за визначеного кандидата на посаду голови Пилипецької ОТГ. За це виборцеві обіцяли 1000 грн, а на підтвердження вимагали копії паспортів громадян», – повідомили у прокуратурі.

Схему викрила Служба безпеки України. Виконавцями були раніше судимі за тяжкі злочини люди.

Зловмисників затримали при передачі 17 тис. грн особі, яка повинна була забезпечити реалізацію такої схеми.

Мали місце навіть побиття кандидатів – один випадок в Ужгороді  і два в Хустському районі – у Вишкові та Кошельові. Щоправда, поліція заявила, що конфлікти виникли на побутовому ґрунті, а не через політичні амбіції. Однак… вони були • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост