20-річний закарпатець пішов у ліс із батьковою рушницею і пристрелив 50-річного чоловіка

Ось як закінчуються полювання

Трагедія сталася ще 27 вересня 2018, але вирок у справі суд виніс лише днями • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО •

Село Грабово Мукачівського району. Осінній вечір. 18 година. У чагарнику з вогнепальним пораненням лежить і стікає кров’ю чоловік. 20-річний місцевий мешканець, за його ж словами, нібито пішов у ліс по гриби в почув дивне шарудіння у кущах. Подумавши, що то дика тварина, молодик витягає вогнепальну рушницю і стріляє. Але ж для чого на гриби брати з собою зброю? Та ще й не свою особисто, а батькову… Почувши крик, хлопець зрозумів, що влучив у людину. Перелякався, пише  газета ЯСНО.

Купи свіжий номер газети ЯСНО зараз!

Молодик намагається надати своїй жертві невідкладну допомогу і відвезти його до лікарні. Утім дорогою до медичного закладу 50-річний чоловік помер. Після цього молодик запанікував та повідомив, що знайшов загиблого вже підстреленим.

Правоохоронці швидко з’ясували правду і заарештували горе-стрілка. Ось що він розповів про подію на суді:

«Того дня разом з рідним братом на автомобілі ми поїхали в урочище «Товстий» по гриби. Я взяв з собою мисливську рушницю батька. Приблизно о 17 годині здійснив один постріл в бік лисиці, але почув крик людини. Коли прибіг на місце пострілу то побачив чоловіка. Біля нього лежав на землі його карабін. Разом з братом ми перенесли пораненого в салон автомобіля, на якому приїхали. Згадавши, що в лісі залишилася рушниці і батька, і пораненого, брат повернувся в ліс, а я сів за кермо і повіз поїхав у напрямку асфальтованої дороги. Зразу зателефонував вуйкові і повідомив про поранення. Між селами Лісарня та Верхня Визниця побачив карету швидкої допомоги. Оглянувши пораненого в салоні автомобіля, медики констатували його смерть, після чого зі мною почали працювати правоохоронці», – запевнив він.

Дружина вбитого також дала свідчення.

«Приблизно о 15 годині 40 хвилин чоловік поїхав з дому у ліс на своєму автомобілі, взявши з собою мисливський карабін. Що відбулося там, мені не відомо, але вважаю, що хлопець говорить неправду, оскільки того дня у лісі було шестеро чоловіків. Всі вони перебували в нетверезому стані і були очевидцями трагедії. Вважаю, що постріл у мого чоловіка був здійснений не випадково. Про це свідчить і те, що пораненого чоловіка повезли не коротшою дорогою через село Грабово, а лісовою, кам’янистою, розбитою, на 14 кілометрів довшою ніж через село. Замість того, щоб рятувати пораненого чоловіка, хлопці ховали зброю, патрони. На мою думку, вбивця не розкаявся у вчиненому, приховує дійсні обставини трагедії, що сталася в лісі», – запевнила жінка.

Також вона зізналася, що юнак, який убив її чоловіка добровільно відшкодовано їй завдану моральну шкоду у розмірі 15 000 доларів США.

Суд визнав хлопця винним у ненавмисному вбивстві і засудив його до 3 років позбавлення волі • Ціла стаття надрукована в газеті ЯСНО  • Більше ексклюзивних новин читай у газеті ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета #1 для життя! ЗакарпатПост