Восьмикласник закохався у вчительку і мати не знає, що робити з сином

Що робити, коли підліток закохується у дорослу жінку, та ще й свою вчительку…. При цьому молодиця порядна, не хоче зв’язуватись із учнем і має законного чоловіка. До газети ЯСНО звернулася за карпатка Світлана. Жінка просить поради, бо не знає, що робити зі своїм 14-річним сином, який просто проходу не дає молодій вродливій вчительці, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО

Моєму Сашкові 14. Він добре навчається, та останній рік маю з ним серйозний клопіт. У сьомому класі в них з’явилася нова вчителька фізкультури. Ніби й нічого… Вчителі часто змінюються. Це нормально. Але з якогось дива мій Олександр, який завжди був байдужим до спорту, почав займатись на сільському стадіоні, притягнув додому гантелі, які дали йому старші хлопці, і майже весь вільний час проводив у тренуваннях. Я працюю у школі секретаркою, наша молода фізкультурниця спочатку дуже хвалила Сашка. Я раділа… хоча з інших дисциплін він трохи спустився. Ну, думаю, нічого, перехідний вік… потім візьметься за розум.

Але одного разу, вже коли він навчався у восьмому класі, до мене підійшла Леся. Вона сказала, що довго не наважувалась мені казати, але вже не витримує і просить допомоги. Справа в тому, що мій син постійно виявляє до неї знаки уваги. Говорить різні компліменти перед усім класом, може її за плечі погладити, руку потримати. А нещодавно він перевершив себе. Підстеріг, коли вчителька повертатиметься додому зі школи, підніс їй букет троянд і зізнався, що закохався в неї з першого погляду.

Мені було дуже незручно, але я пообіцяла поговорити з сином. Вчителька умовляла мене, щоб я пояснила сину, що його поведінка неприпустима. Та Олександр одразу випалив, що кохає її і добиватиметься її кохання, зробить все можливе, щоб Леся розлучилася з чоловіком, і тоді на ній одружиться.

Чоловіка в мене немає, ми розлучилися, коли синові було два роки, тому жорстко поговорити з ним немає кому… Мене він і слухати не хоче, а вчительці вже так незручно, що вона думає про те, аби змінити роботу. Вона порядна жінка з нашого села. А нещодавно сказала, що коли нічого найближчим часом не зміниться, змушена буде піти працювати у місто, якщо з’явиться вакансія.

Однак не думаю, що це їй допоможе… бо мій син намагається зустріти її на вулиці і всіляко переслідує Лесю. Боюся, що коли вона зізнається у всьому чоловікові, він може поговорити з Сашком не так, як ми, жінки, а кулаками… Ще, не допусти Господи, скалічить мою дитину. І я його розумію, бо він її законний чоловік, а син – просто учень…

Порадьте, будь ласка, що мені робити, як пояснити синові, що так робити не можна, що навіть якби Леся не була заміжньою, вона все одно є його вчителькою, тому він повинен поважати її, а свою любов приберегти для якоїсь молодої дівчини… адже перед ним усе життя • Найцікавіші новини читай у газеті ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост