Єврокар на Закарпатті за рік випустив 2 467 автомобілів

Відбулася зустріч начальника Закарпатської митниці Держмитслужби Івана Бережнюка з керівництвом ПрАТ «Єврокар» – Олексієм Ягічевим та Ігорем Царенком безпосередньо на автомобільному підприємстві. Це – флагман з виробництва легкових автівок в Україні та наглядний приклад цивілізованого автомобільного бізнесу.

Так, у 2020 році закарпатські митники оформили майже 3 тисячі машинокомплектів, ввезених ПрАТ «Єврокар». Відповідно сплачено близько півмільярда гривень митних платежів, які спрямовано у Держбюджет.

У ході зустрічі обговорювалися питання подальшої співпраці, впровадження електронної черги на кордоні, обов’язкового подання попередньої декларації тощо. Представники бізнесу отримали компетентні відповіді з детальним роз’ясненням, що стосується новацій у роботі митного органу, які дозволять ще більше вдосконалити митні процедури, виключити людський фактор, зменшити корупційні ризики та забезпечити належний рівень митної безпеки.

Досвідчені топ-менеджери автозаводу підняли питання необхідності для України здійснити інвестиційний прорив в автопромі, аби пожвавити економіку держави. Мають вже хороші напрацювання, які базуються на досвіді США та ряду європейських країн, де успішно діють спеціальні економічні зони, індустріальні парки, кластери тощо. Там діє привабливий пакет стимулів, зокрема, створення сучасної інфраструктури, преференційний імпорт компонентів, комплектуючих і устаткування та повернення частини вкладених інвестицій.

Україні, вважає керівництво «Єврокару» насамперед, потрібно законодавчо врегулювати нормативну базу та гарантувати інвесторам стабільні умови праці.

Насамкінець господарі автозаводу продемонстрували гостям виробничий процес з його потужностями та автомобілі нового покоління. Серед найзатребуваних автівок марки Skoda – моделі Octavia, Superb, Fabia, Karoq та Kodiaq. У 2020 році з конвеєру заводу «Єврокар» вийшло 2467 автівок. Як запевнили керівники підприємства, у наступному 2021 році вони не зменшуватимуть обсяг виробництва іномарок, не зважаючи на всі труднощі, які внесла пандемія . А що стосується імпорту готових автомобілів марки Skoda, то його планують збільшити.

ЗакарпатПост