На Закарпатті катастрофа з вирубкою лісу, постраждав активіст

На Закарпатті злочинці продовжують масову незаконну вирубку місцевого лісу, що загрожує Україні екологічною катастрофою.

Про це повідомляє портал “Хвиля” з посиланням на Telegram-канал PavlovskyNews.

Двадцять третього грудня громадський активіст Василь Василитин один вийшов протистояти невідомим, що здійснюють незаконну вирубку лісу на Закарпатті. Чоловік перегородив дорогу вантажівкам, що вивозять деревину, знімаючи те, що відбувається на камеру мобільного телефону.

З ним навіть не намагалися домовитися. Замість цього мужнього захисника природи жорстоко побили, завдаючи ударів по голові і корпусу, відібрали мобільний телефон, а після цього прив’язали чоловіка до вантажівки.

На щастя, на місце події підбігли небайдужі місцеві жителі, яким вдалося відбити громадського активіста. Не відомо, як би склалася його доля в іншому випадку, особливо з огляду на те, що на Закарпатті періодично зникають люди. Характерно, що кілька днів по тому злочинці цинічно повернулися до незаконної вирубки лісу.

Деревина вивозиться величезними партіями. Це відбувається практично постійно в промислових масштабах. І таке відбувається вже не перший рік, причому відразу в декількох областях України. Коментарі влади щодо того, що відбувається так і не надійшли. Місцеві жителі переживають, що регіону загрожує екологічна катастрофа, в порівнянні з якою минулі паводки можуть виявитись легким капризом природи. Люди скаржаться на те, що правоохоронці не діють, а самі місцеві жителі не можуть зупинити добре організованих і озброєних бандитів.

ЗакарпатПост