Легендарний співак привітав закарпатців зі святами

Відомий композитор і співак, народний артист України Степан Гіга надіслав своїм землякам теплі слова привітання з прийдешніми святами.

«З Новим роком та Різдвом! Нехай настрій буде на висоті, душа співає від радості, а серце завжди зігріває любов!», – написав співак і композитор на своїй сторінці у facebook.

Творчий шлях Степана Гіги почався у школі села Білки Іршавського району. З 7-го класу та до закінчення музичного училища він був учасником ансамблю «Зелені Карпати». Пізніше – солістом колективів «Стожари», «Бескид».

Сольна кар’єра артиста розпочалася 1991 року після розформування ансамблю «Бескид». Артист почав займатися аранжуванням, писати пісні. За чверть століття на сцені Степан Петрович Гіга записав десятки відомих хітів, випустив п’ять сольних альбомів, створив студію звукозапису «GIGARecords».

Платівка «Вулиця Наталі» стала для музиканта доленосною. У 2002 році тираж її продажів сягнув мільйона копій. Завдяки цьому Степан Гіга став першим володарем Золотого диска в незалежній Україні. Композитор є заслуженим та народним артистом України, нагороджений орденами Різдва Христового та Андрія Первозванного.

У 2020 році Степан Гіга увійшов до списку «Топ 100. Впливові люди Закарпаття», який щорічно укладає газета «Ясно».

24 жовтня 2020 року за професійні здобутки та вклад у розбудову української музики, народного артиста відзначено орденом «Народний герой України».

Пісні маестро знають та люблять кілька поколінь меломанів. Кожен з його шлягерів наповнений щирістю, душевністю, мелодійністю. «Яворина», «Золото Карпат», «Троянди для тебе» – це не просто тексти, а музична сповідь артиста.

ЗакарпатПост