Закарпатець розповів, що те, що розповідають про карантин у Європі в новинах – неправда

Нас часто лякають, але все – це перебільшення.

Агент газети ЯСНО за останні 2 тижні об’їхав 5 країн: Польщу, Бельгію, Німеччину, Італію, Голландію і подивився, як дотримуються карантину там.

Каже, що те, що в нас пишуть у Інтернеті, особливо у соціальних мережах, а також показують у новинах – не просто велике перебільшення, а часто взагалі неправда.

«Новий рік я зустрічав у Італії. Про цю коронавірусну країну у нас шириться багато страшилок, – розповідає він. – Але все це перебільшено!  Далеко не всі там ходять у масках. Я, наприклад, навіть забув одягнути і нічого не сталося, мене ніхто не штрафував, не робив мені зауваження. На локдаун нічого не закрили. Навіть 1 січня працюють усі кафе, магазини, ресторани, супермаркети. Заходити без масок у приміщення можна.  Найбільше негативу нагнітається у соцмережах та в телевізорі. Відомо, що Інтернет називають смітником, так це так і є. Люди читають неправдиву інформацію, на 80 відсотків усе не відповідає дійсності. Суворих заборон ніде немає. Людей просто залякують. Особливо спокійно на рахунок масок у Голландії та Італії.

 Отже, інформація про карантин у Європі у наших новинах – часто-густо просто висмоктана з пальця. Працюють і кафе, і ресторани, і магазини. А в нас незабаром має початися дійсно суворий локдаун.

ЗакарпатПост