70-річний чоловік пише любовні листи 31-річній сусідці

Що робити молодій жінці, якщо до неї виявляє знаки уваги старший сусід. При цьому вона знає його з дитинства. У редакцію газети ЯСНО надійшов лист від закарпатки Олі. Вона розповіла свою історію і питає в читачів поради, бо не знає, що робити далі.

 Дід Василь, відколи його пам’ятаю, жив завжди в нашому будинку. У нього квартира навпроти нашої. Був нормальним чоловіком, тільки одного разу напився, запросив мене в гості і мало не зґвалтував. Я втекла і ніколи нікому про це не розповідала, боялася, що зроблять винною мене.

Потім я вийшла заміж, батьки залишили квартиру нам, а самі переїхали жити у хату в село. На жаль, через чотири роки мій шлюб розпався. Мені зараз 31 рік, я виховую 8-річного сина.

Ніби все у мене добре, маю хорошу роботу, із дитини радію, тільки у особистому житті щастя немає.

Дід Василь усе знає, бо я не раз говорила про це з його дружиною. Та кілька місяців тому вона померла від коронавірусу. Він також перехворів, але вижив.

І з того часу він почав до мене чіплятись. То у під’їзді перестріне, то під двері любовні листи підкидає.

Спочатку я шкодувала його, приходила до нього додому, їсти готувала. Прала одяг… та коли він почав руки розпускати, відгородилась, більше до нього ні ногою. Він часто вечорами дзвонить мені у двері, та я не виходжу. Він розуміє, що я уникаю його компанії, і все одно намагається мене підловити. Якби був молодий чоловік, я б йому сказала все, що думаю, прямим текстом. Та соромно якось ображати людину в роках. Не так я вихована, щоб випалити йому в очі все те, на що він, чесно кажучи, заслужив.

Думаю, якщо йому хочеться жінки, хай шукає собі когось відповідного віку. У нас поруч стара вдова живе, нерідко приносить йому пиріжки, можливо, і рада б із ним роман закрутити, та він до неї абсолютно байдужий. Що він собі надумав – не розумію. Мені ж він зовсім не потрібний, навіть огидним став, відколипочав так поводитись.

Порадьте, будь ласка, що мені робити… Чи може з батьками поговорити, аби вони його присікли? Чи самій сказати йому, щоб взявся за розум і не будував собі якісь ілюзії щодо мене?

ЗакарпатПост