Жінка прийняла феєрверки за солодощі – і отримала опіки обличчя, ясен та губ

48-річна жінка постраждала від опіків обличчя після того, як набила в рот міні-феєрверків, які, на її думку, були солодощами, пише газета ЯСНО.

Ліза Бутройд каже, що знайшла різнокольорову коробку із веселими застібками серед льодяників.

Вона вирішила їх скуштувати, прийнявши за цукерки, але феєрверки вибухнули, залишивши нещасну в агонії з хімічними опіками губ і ясен.

Ліза також отримала тріщину зуба. За її словами, в той момент вона відчувала, ніби рот «горить». Це триває майже від Нового року, вона досі ледве може їсти та спати.

Жінці виписали  сильні знеболюючі препарати, через місяць опіки зажили, але вона все ще чекає стоматологічного прийому.

Ліза, безробітна мама з Англії, запевняє: «Я пригадую той день із жахом, і мені стає ще більш моторошно від думки, що могло статися, якби я віддала ті «солодощі»  дитині. Вони могли б їй розірвати рот».

Мініфеєрверки містять крихітну кількість вибухівки всередині скрученого паперу. Але чутлива до тертя хімічна речовина детонує при натисканні, видаючи невеликий тріск. Представник виробника феєрверків прокоментував ситуацію і сказав: «Ми поговорили з незалежним роздрібним продавцем, який керує магазином під нашою торговою маркою. Там вибачилися і завпевнили нас, що негайно вилучать цей товар із секції кондитерських виробів» • Більше історій – у газеті ЯСНО  • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост