Закарпатець створює ікони за допомогою техніки випалювання

Юрій Ціпіньо з Дубового змалку полюбляв  малювати. Спочатку це було дитячою забавою, однак згодом вирішив спрямувати свій творчий потенціал у сакральне мистецтво. 

  • Близько 7 років тому задумав намалювати ікону св.Миколая. Взяв картон, фарби –  і створив образ, – розповідає Юрій. – Потім на кілька років залишив цю справу. І ось три роки тому вирішив повернутися до написання ікон. Однак задумав, що створюватиму їх не за допомогою фарб, а попрактикуюсь випалювати образи на фанері, пише dubove.info.

Через інтернет чоловік опанував пірографіку і взявся реалізовувати задум. Першою іконою, створеною за допомогою випалювача, був також образ св. Миколая. 
І ось за менше, ніж три роки, у доробку майстра-самоука вже з десяток різних ікон.
Робота над образом займає у Юрія кілька днів. 

  • Я глибоковіруюча людина. Тому творчий процес починаю з молитви і вже потім з Божого благословіння беруся за роботу. Спочатку на фанері чи відшліфованих дерев’яних дошках малюю олівцем образ, а потім випалюю малюнок, – зазначає митець.

Для Юрія це не просто забава, а певне таїнство й справа, що приносить йому велике задоволення та душевний спокій.

  • Працюю над картинами я у вільний від роботи час. Тоді  я відпочиваю і душевно, і фізично. Ця справа мені додає сил та наснагу, – розповідає чоловік.

Юрій каже, що має намір й надалі створювати ікони за допомогою випалювача та працювати над вдосконаленням техніки. 
Окрім пірографії, майстер займається ще й різьбою по дереву. Створює вази, настінні декорації, а також малює картини за допомогою фарб. 
Бажаємо творчому дубівчанину подальших успіхів та реалізувати всі свої наміри. 

ЗакарпатПост