Українці зможуть використовувати е-паспорти нарівні з паперовими — ухвалено законопроєкт

Ухвалення законопроєкту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні.

Українці зможуть використовувати цифрові паспорти нарівні з паперовими. Відповідний законопроєкт в першому читанні ухвалила Верховна Рада, пише ТСН.

Про це у четвер, 4 лютого, повідомляє пресслужба Міністерства цифрової трансформації України.

Цифрові паспорти були запущені у квітні минулого року у мобільному застосунку “Дія”. За даними відомства, ID-картками сьогодні можуть користуватися приблизно 5 млн українців, а закордонним паспортом у смартфоні — до 16 млн.

“Законопроєкт №4355 відображає результати експериментального проєкту щодо використання цифрових паспортів у мобільному застосунку “Дія”. Ухвалення законопроєкту — це перший крок до запровадження безпаперового режиму в Україні, адже паспорт є основним документом під час отримання послуг. Використання е-паспортів значно спростить життя громадянам та дасть старт масштабній цифровізації бізнесу та держави”, — прокоментував голова Комітету цифрової трансформації Михайло Крячко.

Як зазначається, до цього користування паспортами в “Дії” регулювалося постановою Кабінету міністрів. Ухвалення цього законопроєкту підвищує статус використання е-паспортів на юридичному рівні.

Також схвалений законопроєкт визначає термінологію, зокрема застосування е-паспортів.

ЗакарпатПост