АНОНС. Що насправді роблять закарпатські діти в Інтернеті

Онлайн-навчання відкрило перед дітьми нові двері у новий світ. Хтось знайшов у ньому плюси, а хтось – тільки мінуси, але в загальному діти сильно підсіли на Інтернет і це матиме незворотні наслідки у майбутньому, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи газету ЯСНО

Європейці провели цікаве дослідження, що стосується учнів молодших класів та їхньої залежності від Інтернету через пандемію.

Про нього написав угорський сайт penzcentrum.hu.

Згідно з опитуванням компанії з кібербезпеки Sophos, половина учнів 1-3 класів  у Європі проводять із гаджетами більше часу, ніж раніше, при цьому  більшість угорських дітей (65%) користуються Інтернетом самостійно, без нагляду батьків. У Польщі цей показник складає 67%, а в Чехії  52%.

При цьому сильно зростають ризики того, що крім навчання малеча переглядає інше. Про це заявили 80 % опитаних. Серед ризиків для дітей в Інтернеті батьки найчастіше повідомляють про невідповідний вміст, такий як порнографія (76%), ненависть, кібернасильство (75%), у соціальних мережах або на форумах зависає 71% дітей, а ще 65 % стали жертвами крадіжок паролів або даних.

Виходить, що навіть у молодших класах діточок цікавить більше зовсім не навчання. А що тоді говорити про підлітків, яких сексуальні питання цікавлять найбільше.

На жаль, в Україні подібні опитування не проводяться. Але ж ми прагнемо до Європи, рівняємось на Європу, тому наші показники фактично можна прирівняти до європейських. Хоча вони можуть бути ще гіршими…  Та й що дивуватись, адже відомо, що навіть серед дорослих користувачів Інтернету 70 відсотків цікавить тільки порно • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекси 76076, 76300 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост