63-річна жінка винаймає триповерховий будинок, аби там зберігати 2 тисячі ляльок

Медсестра орендує триповерховий будинок, щоб зберігати свою величезну колекцію з 2000 ляльок вартістю 3,2 мільйони гривень (97 тисяч євро), а сама живе в іншому будинку поблизу, пише газета ЯСНО.

• Золотце, купи свіжий номер газети ЯСНО •

63-річна Елеоноре Гедерт з Кобленца, Німеччина, щодня відвідує моторошний 10-кімнатний будинок, аби провідати своїх ляльок. Першу з них вона придала у 1971 році, коли їй було 13 років.

Незважаючи на те, що іграшки займають величену і недешеву площу, сама німкеня воліє жити окремо від них.

Елеонора витратила на свою першу ляльку близько 103 євро (3 тисячі 400 гривень) і відразу зрозуміла, що хоче зібрати якомога більше.

Вона сказала: «Я придбала свою першу ляльку за перші гроші, які заробила, – сказала вона. –  З тих пір зібрала близько 2000 ляльок, 400 з яких зробила сама».

За її словами, багатьо з них потрібно було приводити до ладу, ремонтувати, у деяких ляльок не було очей,  рук чи ніг, у окремих були дірки в головах, які потрібно було заповнити.

Однак медсестра заперечила, що любить своїх ляльок, заявивши натомість, що захоплюється їхнім утриманням.

«По-справжньому можна любити тільки людей», – запевнила вона.

Елеонора, яка сама є матір’ю, наполягає, що іграшки не є заміною живим людям або дітям.

63-річна жінка зізналася, що ніколи не придумувала імен для своїх ляльок і використовувала замість цього цифри.

Елеонора навіть відкрила власний бізнес як експерт з ляльок близько 30 років тому, коли проводила семінари.

Цей досвід дозволив їй заощадити достатньо грошей, щоб зібрати свою величезну колекцію, на яку витратила 97 тисяч євро (3,2 мільйони гривень ).

Елеонора не схвалює сучасних тенденцій ляльок і наголошує: «Раніше дівчата відчували себе матерями зі своїми ляльками. Сьогодні ж усі хочуть бути схожими на своїх Барбі, робити ін’єкції губ і збільшувати груди».

Перед пандемією Елеонора проводила екскурсії всередині свого лялькового будинку. Вхідний квиток коштував 3 євро для дорослих.

Разбагатіти з цих грошей не можна, – розповідає вона. – Але я ніколи не буду продавати своїх ляльок. Я живу для них» • Більше життєвих історій читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост