Закарпатець зарізав тестя, бо в машині дружини знайшов сигарети

Подія сталася у травні минулого року, та вирок суд виніс лише днями.

На Перечинщині затримали 38-річного чоловіка через те, що він смертельно травмував  55-річного місцевого жителя. Виявилося, що то його тесть, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Того дня близько обіду між ними трапилася сварка. Зять у ході конфлікту застосував проти тестя ніж, який мав при собі. У результаті – 55-річний чоловік отримав тілесні ушкодження несумісні з життям і помер на місці події.

Сам же 38-річний з місця злочину втік на власному авто. Розшукали та затримали його у сусідньому селі.

Свою провину закарпатець так і не визнав, утім, за його словами, шкодує, що так сталося. Ось що він розповів на суді:

«Того дня я посварився з жінкою, бо знайшов у її автомобілі сигарети, але ні я, ні вона не палимо. Планував іти до лісу, був тверезий. Поїхав до знайомого приблизно о 10 годині ранку. Він ще спав, але я його розбудив. Почався дощ, і ми з ним вирішили не йти до лісу, ще і свято було . Потім я пішов покормити собаку на ділянку. Після цього повертався у Порошково. На дорогу вискочив заєць. Я вийшов з машини, взяв його додому. Вдома вирішив убити. Коли займався цим, то подзвонив телефон. Я поставив ніж у кишеню, якось забув про нього. То телефонувала теща, вона передала телефон тестю. Я сказав йому, що моя дружина мене обманює. Він покликав мене до себе поговорити. Я зразу сів у машину і поїхав. Ніж залишався без чохла у кишені. Коли я зайшов у хату, то в хаті не було ні дітей, ні тещі. Я запитав у тестя, про що він хотів поговорити. Але він відразу накинувся на мене з кулаками. Я схопив його за плечі. Ми почали боротися. У той момент забігла теща. Вона закричала, тоді прибігли діти. Тесть наніс мені удар головою, у очах потемніло і ми впали. Тесть був зверху, а я знизу. Коли я прийшов до тями, ми лежали, забіг сусід. Пішов із хати, думав що тесть ще живий. Я усвідомлював, що порізав тестя. Медичну допомогу йому не надавав, бо теща дуже кричала. Сусід казав, що йде викликати швидку допомогу і поліцію. Це було як у тумані. Коли вже сідав у автомобіль, то побачив, що ніж стирчав з кишені, був розріз. Я поставив ніж біля сидіння і поїхав у поліцію здаватися. У Тур`я Пасіці у мене закінчилася солярка. Я зупинився біля ABC. Потрібно було зняти стрес, тому випив пляшку горілки, запив її пивом, пляшку викинув у смітник. Відтак пішов до друга, щоб дав паливо. Він радив мені зателефонувати до поліції, але я хотів сам поїхати. Коли ми з другом заливали паливо, то вже їхала поліцейська машина. Поліцейські підійшли до мене, і я зразу сказав, щоб забирали мене. Загалом спочатку з тестем у нас були нормальні стосунки, але приблизно два роки тому ми посварилися. Тоді він мене вдарив і сказав щоб більше до нього не приходив».

Дружина перечниця на суді сказала, що останнім часом часто сварилася з чоловіком і не раз ночувала у батьків, бо він нерідко випивав і дитина боялася від батька.

«Того дня я хотіла залишити з ним вдома дитину, – заявила жінка. – Але донька прокинулася, сказала, що не хоче бути вдома, піде до бабусі. Ми посварилася з чоловіком через те, що він напився, і ми з донькою пішли з дому: вона – до бабусі, я – на роботу. Близько 10 години чоловік подзвонив  і почав мене ображати. Я зателефонувала мамі і попросила її, щоб вона поговорила з ним, бо його «клинить».  Але я не думала, що він піде до батьків. Десь об 11 години подзвонила мама, дуже плакала. Я зачинила магазин, пішла до неї.  Там побачила, що тато лежить на підлозі біля ліжка у калюжі крові. Мама була біля нього, намагалася його врятувати, зупинити кров.  Більше нікого у хаті не було. Ніж я впізнала. Із ним, зазвичай, чоловік ходив у ліс за грибами. У той день, казав, що буде вдома, збирався іти до лісу, але не пішов, бо було велике свято. Із батьком вони більше року вони не спілкувалися, чоловік тільки привозив дитину до воріт, але далі не заходив» Враховуючи всі обставини трагедії, суд засудив закарпатця до 8 років позбавлення волі • Більше вражаючих новин читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост