В Ужгороді цвіте акація, яка є символом безсмертя

В Ужгороді почалося цвітіння акації.

Запах – просто неймовірний!

 Це дерево є об’єктом безлічі легенд, творів мистецтва та літератури, а також символом деяких релігій. Майже у кожного народу є забобони та прикмети, пов’язані з цією рослиною. З давніх-давен акацією прикрашали сади і міські вулиці, використовували її в медицині, магічних ритуалах і обрядах.

У більшості світових релігій акація уособлює безсмертя, перемогу добра над злом, світла над темрявою. Одними з перших стали приписувати цьому дереву унікальні властивості стародавні єгиптяни. Через те, що воно цвіте і червоними і білими квітами вони вважали його одночасно символом життя і смерті — бога сонця Ра і богині війни Нейт.

Згідно з легендою, богиня Стародавнього Єгипту Ісіда народила сина бога Гор завдяки акації (зачаття відбулося, коли її чоловік Осіріс був мертвий). Акація — символ духовного оновлення в Стародавньому Єгипті.

У християнській і іудейської релігії акацію шанують за стійкий, витривалий характер, вміння прижитися на будь-якому грунті, в будь-якому кліматі і вважають символом сталості і вірності. Це також одне з біблійних рослин. Християни і юдеї вірять, що палаючий кущ, з якого Бог розмовляв з Мойсеєм, саме акація, з її деревини був зроблений давньоіудейської Ковчег Завіту і пліток терновий вінець Ісуса Христа.

ЗакарпатПост