Закарпаття знову підкорюватимуть «Загартовані війною»

Уже наприкінці червня на Закарпатті триватиме продовження міжнародного заходу «Загартовані війною», який вперше відбувся у лютому цього року.

Літнє підкорення українських Карпат триватиме під гаслом «Союзницька міць, Карпати кличуть та об’єднують». До нього долучаться військовослужбовці з різних оперативних командувань і видів Збройних Сил України, ветеранські та громадські організації, міські голови Ужгорода та Чопа, а також військові Північноатлантичного альянсу, пише armyinform.com.ua

– Станом на сьогодні вже маємо згоду на участь у заході від представників Збройних сил Сполучених Штатів Америки, Канади та Естонії. Також підкорюватиме Карпати і представник офісу НАТО в Україні з гендерної політики, – повідомив організатор та модератор заходу полковник Микола Журавльов. – Очікуємо підтвердження на участь від військових ще п’яти країн Альянсу. Сподіваюсь, спільне літнє підкорення Карпат об’єднає ще більше учасників із різних країн світу та зміцнить наші дружні відносини. 

Так, з 25 по 28 червня українські та іноземні військові здійснять сходження на одну з найвищих точок українських Карпат – гору Петрос, відвідають оборонні споруди відомої лінії Арпада. А також у День Конституції України візьмуть участь у відкритті міжнародного знаку співдружності Україна ‒ ЄС на фасаді адмінбудівлі Ясінянської територіальної громади. Крім того, у програмі заходів можливе й відвідування інших історичних та культурних пам’яток українського Закарпаття. 

Планується, що до підкорення Петросу долучиться також дружина загиблого Героя України Валерія Опанасюка – Вікторія Опанасюк і десятирічна українська дівчинка-унікум Ніколь Князєва, котра в лютому цього року в екстремальних кліматичних умовах разом із військовими ЗС України та НАТО здійснила сходження на Говерлу. 

ЗакарпатПост