39-річний закарпатець хотів зарізати 66-річного знайомого, але передумав… убив табуреткою

• Напросився з чоловіком у гості до його колишньої дружини

• Після розпивання спиртного почався конфлікт

Страшна подія трапилася ще в червні 2019 року, але вирок суд виніс лише днями, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

39-річний мешканець села Тересва того фатального дня зустрів свого 66-рівчного знайомого з Тячева і напросився з ним у гості до колишньої дружини покійного. Там під час розпивання алкоголю між чоловіками розгорілася сварка, оскільки старший образив жінку.  Молодший вирішив заступитися і так дозаступався, що позбавив нещасного життя. У пориві люті він кілька разів гупнув чоловіка деревним стільцем по голові. Також бив свою жертву руками та ногами по тілу. Від отриманих травм той помер на місці. Швидку викликали вже наступного ранку. Та лікарі лише констатували смерть. Вони ж повідомили про вбивство правоохоронців.

Свою провину у вчиненому Василь (імена з етичних міркувань замінено) не визнав і ось що розповів на суді:

«22 червня я зустрів Івана і ми з ним домовилися разом піти в гості до його колишньої дружини. У магазині біля вокзалу у Тячеві купили горілку і пиво. Близько 18-ї години вже були у Марії . Гоститися ми сіли на терасі біля будинку. Конфлікт між нами виник після того як покійний образив свою колишню дружину та вдарив її. Я кинув банку з квасолею, яка розбилася, та замахнувся на нього ножем. Після цього схопив дерев’яний табурет і вдарив ним Івана. Стілець зламався. Від удару у нього з голови потекла крові і я сказав йому піти помитися у душовій. Ми разом пішли до хати, де я залишився переночувати. Зранку я прокинувся о 7-й годині, пішов на подвір’я  і побачив там Івана, що лежав на землі. Одразу ж зателефонував  у швидку. Там мені відповіли, що алкоголіками не займаються. Поліцію не викликав, бо в мене розрядився телефон. Після цього пішов додому».

Свої свідчення дав і син покійного Івана.

«Мені зателефонував орендар та сказав приїхати додому до матері, мовляв, батько лежить мертвий на подвір`ї, – розповів він.  – Приїхавши, спочатку побачив матір яка сиділа біля воріт, а потім за п`ять метрів від альтанки на землі труп батька. Біля будинку, на терасі, були пляшки з-під спиртного, на столі лежала їжа та в траві, за п`ять метрів від альтанки, лежав поламаний табурет. Коли запитав матір про батька, вона сказала, що він спить. Також додала, що між нею та покійним була сварка. Батько з матір`ю разом не проживали. Він приходив додому до неї допомагати по господарству раз на тиждень чи раз на два тижні. Наразі мати не ходить через хворобу». Тячівський суд визнав чоловік винним в умисному нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті і засудив на дев`ять років позбавлення волі • Більше унікальних історій у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост