Яку шкоду завдають організму магазинні соки, йогурти та газована солодка вода

Що їсти і від чого краще відмовитись? Про все це та інше розповів газеті «ЯСНО»  Олег БЛАЖІВСЬКИЙ – ужгородець, який не просто знається на правильній їжі, але й готує її і навчає правильному харчуванню інших.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Скільки треба випивати води на добу?

Близько 2 літрів, для людей, які переходять на нове харчування. Потім організм сам буде знати інтуїтивно, скільки йому потрібно води. Але коли людина стандартно харчується або переходить, бажано при вазі більше 50 кілограмів випивати понад 2 літри.

А як щодо газованих напоїв? Вони дуже шкідливі. Так само, як і кава. У них міститься вуглекислий газ. Це піднімає кислотність. Крім того, там є всякі шкідливі кислоти, що понижають рівень кислотності до 2 РН. Тож треба дуже багато води випити і фруктів з’їсти, аби його назад повернути. Куповані соки, навіть якщо вони негазовані, то поміщені здебільшого в пластикову тару, яка обробляється антисептичним препаратом, аби довго зберігалися. По-друге, відбувається процес пастеризації при температурі 86 градусів, а всі вітаміни руйнуються при температурі від 46 градусів. Мікроелементи зберігаються, але вітамінів немає. На соках пише, які вітаміни  нібито в них є, але вони були до термічно ї обробки і вбилися при пастеризації. Тому доцільніше б писати на пачках: «Вітаміни, які були в цьому сокові». Але ніхто цього не робить і думають, що якщо в яблуці були вітаміни, їх треба перенести на коробочку. Так само з йогуртами. Всі живі бактерії живуть до доби. А якщо йогурт має тривалий термін зберігання, всі живі бактерії в ньому були, але померли • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост