АНОНС. Здорові люди нікому не потрібні

Американська компанія Moderna заявила, що тим, хто пройшов повний курс вакцинації, необхідно буде через пів року зробити третє щеплення від коронавірусу. Оскільки це зможе забезпечити імунітет від нових штамів, пише газета ЯСНО.

• Серденько, купи свіжий номер газети ЯСНО •

Українське міністерство охорони здоров’я рекомендує щепити навіть дітей від 12 років. Добровільно-примусова вакцинація для вчителів….

Таке враження, що світ з’їхав із глузду.

Закарпатська ОДА всіма силами закликає вакцинуватися і щоденно звітує про нібито велику кільшість щеплених.

Насправді якби люди так активно хотіли вводити собі якісь вакцини, такої активної пропагадистської кампанії б точно не було.

Як прозвітував сам голова Закарпатської ОДА, наразі, скажімо серед освітян щеплення зробили найменше в Україні вчителів.

Скоріш за все, низький рівень вакцинації і змушує чиновників іти на такі кроки, як змушувати робити щеплення серед працівників державної сфери. Це – лікарі, які в нашому краї теж підійшли до питання помірковано і не кинулися вводити собі бозна що, адже вони знають, що вакцини робилися поспіхом і мають масу побічних ефектів.

Крім того, не секрет, що від коронавірусу вони стовідсотково не захищають. Кажуть, що є просто ймовірність перенести ковід у більш легкій формі, але в той же час через щеплення люди ставали каліками і навіть помирали.

Примусова вакцинація – це посягання на святе, на свободу людей, на їхній вільний вибір, на можливість самому за себе вирішувати дозволяти собі вводити якийсь препарат чи ні.

І це – не лише у нас, така ситуація і в інших країнах. Наприклад, днями у Франції понад 200 тисяч осіб взяли участь в демонстраціях проти планів влади розширити дію COVID-паспортів.

А в нас навіть при такій низькій кількості хворих, уже говорять про чергову хвилю, черговий локдаун на осінь. Та що буде восени – відомо тільки Господу Богу. Чому українські чиновники та політики беруть на себе роль Всевишнього? Відповідь на це питання очевидна – щоб залучити людей до вакцинації, налякати, посіяти сум’яття. Мало того, що через щеплення уже для більшості українців закрили безвіз, уже думають про те, щоб і вдома людям не дати спокійно працювати, адже до кампанії проведення щеплень підключають цілі колективи.

«У Закарпатті дуже низький відсоток вакцинації освітян. Така статистика загрожує нормальному плановому функціонуванню шкіл. Щоб діти могли навчатися не дистанційно, до вересня потрібно вакцинувати до 80 % педагогів», – заявив голова Закарпатської ОДА Анатолій Полосков.

І це звучить погрозливо. Цікаво, що за його ж словами, на сьогодні на Закарпатті імунізовано трохи більше 20% освітян. Звісно, це – мало, але в головах наших керівників досі сидить радянщина, рівняння на якісь показники, найбільше – у сфері держслужбовців • Цілу статтю читай у свіжому номері газети ЯСНО • Купи газету в кіоску або передплати на своїй пошті • Індекс 76076 • ЯСНО – газета №1 для життя! ЗакарпатПост